IDPH: Rawatan terapeutik COVID-19 telah mengeluarkan 8,600 orang daripada hospital di Illinois dalam tempoh empat bulan lalu

IDPH: Rawatan terapeutik COVID-19 telah mengeluarkan 8,600 orang daripada hospital di Illinois dalam tempoh empat bulan lalu

Chicago (CBS) – Pegawai kesihatan Illinois mengatakan data baharu menunjukkan rawatan COVID-19 berfungsi.

Angka baharu dari Jabatan Kesihatan Awam Illinois menunjukkan bahawa rawatan untuk COVID-19 telah menyebabkan hampir 8,600 orang keluar dari hospital dalam tempoh empat bulan lalu.

Pengumuman ini dibuat apabila 68 negeri Illinois kembali ke tahap tinggi untuk penularan COVID-19. Antara Jumaat, 2 September dan Jumaat, 9 September, kementerian melaporkan 19,933 kes baharu COVID-19 dan 64 kematian.

Pengarah IDPH Dr. “Rawatan terapeutik sedia ada untuk COVID-19 berfungsi,” kata Sameer Vohra dalam kenyataan akhbar. “Data Illinois yang dikeluarkan hari ini oleh IDPH menunjukkan betapa berkesannya rawatan ini dalam melindungi orang yang menghidap COVID-19 daripada dimasukkan ke hospital dan akibat yang serius. Rawatan ini disyorkan terutamanya untuk mereka yang berumur lebih dari 50 tahun dan mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang mendasari. Kuncinya adalah meletakkan ini ubat dalam lima teratas “Jika anda mempunyai simptom COVID-19, sila dapatkan ujian dan rawatan segera.”

IDPH mengesyorkan rawatan, termasuk ubat antivirus, untuk orang yang berumur 50 tahun ke atas dan mereka yang mempunyai keadaan perubatan yang mendasari. Pegawai berkata kuncinya adalah untuk memulakan ubat dengan cepat, dalam tempoh lima hari selepas jangkitan.

Vohra juga menegaskan bahawa vaksin itu kekal sebagai cara paling berkesan untuk mencegah COVID-19 yang teruk dan menggesa orang ramai untuk mendapatkan vaksin penggalak baharu dan terkini yang tersedia pada masa ini.

Sumber

Source : localtoday.news

Read More :   Apabila Matanya Dibuka Episod 2139 Penulis Naijdate.Com
Share