Hype Eats: Puaskan keinginan anda dengan makanan baru di Lembah Klang (25 Julai – 31 Julai)

Hype Eats: Puaskan keinginan anda dengan makanan baru di Lembah Klang (25 Julai – 31 Julai)

Tuan-tuan, puan-puan dan segala-galanya di antaranya. kami berbesar hati untuk mengumumkan… bahawa… DAH AKHIR BULAN!! Ya, itu bermakna hari gajinya dan sebulan lebih dekat dengan penghujung tahun 2022. Ia adalah bulan yang baik, bukan?

Baiklah, semuanya akan berakhir sekarang, jadi mari kita akhiri minggu ini dengan cara yang betul. iaitu dengan makanan yang sedap! Minggu ini kami mempunyai kopi yang lazat, pencuci mulut untuk memuaskan hati manis itu dan sudah tentu beberapa hidangan lazat:

1. Ambil busur

tahun: 10 pagi – 10 malam

lokasi: UG-5, The Sphere, Jalan Kerinchi, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur

Salah satu restoran terbaharu di Bangsar South, Take a Bow by Thirdwave baru dibuka sebulan lebih. Terletak bersebelahan dengan Sunbather Coffee di tingkat bawah The Sphere, kafe ini muncul dengan pantas sebagai tempat melepak terbaharu di bahagian bandar ini. Luas dengan reka bentuk kontemporari moden, dengan kebanyakan almari, dinding dan sekatan diperbuat daripada kayu. Dihiasi dengan tumbuh-tumbuhan, buku dan produk Take A Bow eksklusif.

2. Tufting Society X RU Coffee

tahun: 11 pagi – 9 malam

lokasi: 1-19, 28 BLVD, Jln Perdana 3/10, Pandan Perdana, 55300 Cheras, Kuala Lumpur

Tempat terbaharu untuk memilih dan mencipta permaidani anda sendiri ialah Tufting Society, yang berpangkalan di Heras dan baru memulakan bengkel seni jumbainya pada bulan Mei. Putaran unik untuk studio ini? Mereka mempunyai kafe di sana di tempat penginapan itu! RU Coffee, ruang kopi studio, dinamakan sempena anjing Shiba Inu pengasasnya, Haru.

Daripada Choki Choki hingga Chipsmore, anda juga boleh merebut beberapa barangan PERCUMA dari bakul snek terkenal mereka. Hanya perlu diingat untuk berhati-hati dan elakkan menyalahgunakan keistimewaan ini.

3. Loukoumades

tahun: 12 malam – 11 malam

lokasi: G13, The Grand Subang Jaya, Jalan SS15/8A, 47500, Subang Jaya, Selangor, Malaysia

Loukoumades ialah pencuci mulut Yunani popular yang biasanya digambarkan sebagai loukoumades madu Yunani. Dengan pelancaran Lukumades, rangkaian Australia yang telah tiba di SS15, Subang Jaya, kami kini berpeluang untuk merasainya sendiri.

Lukumades menawarkan anda topping manis “moden” seperti Nutella, matcha, hazelnut, Lotus Biscoff, Oreo dan banyak lagi sebagai ganti topping manis yang lebih konvensional seperti madu dan kacang cincang. Lebih baik lagi, anda boleh aiskrim bola donat anda!

4. Ayam Mentega Berkrim McDonalds

lokasi: Mana-mana cawangan McDonalds

Berkrim dengan sedikit kepedasan. Puaskan keinginan tempatan anda dengan Ayam Mentega Berkrim baharu yang tersedia sebagai burger dan Nasi Lemak. Pergi ke McDonald’s dan cuba sendiri sekarang atau pesan dalam talian!

5. Stadium KL

tahun: 17:00 – 12:00 (Selasa – Ahad)

lokasi: 3, Jalan Balai Polis, Kuala Lumpur, Malaysia, 50000

Panggung ialah bar serba baharu dengan konsep filem 1920-an, menyajikan minuman bertemakan filem istimewa. Merakam pemandangan sebelum penguasaan pusat beli-belah multipleks, Panggung KL baharu Chinatown merakamkan dengan indah intipati panggung wayang yang pernah menghiasi bandar ini.

Minuman berinspirasikan filem yang anggun dan inventif di Panggung memberi penghormatan visual kepada segala-galanya daripada The Godfather hingga A Nightmare on Elm Street.

6. Pameran Natsu Matsuri Jepun BESAR

Tarikh: 14 Julai – 7 Ogos

lokasi: Semua cawangan BIG & BSC Fine Foods

Mencari Produk Import Jepun Premium? BIG telah melindungi anda! Temui masakan Jepun yang terbaik, termasuk barangan segar berkualiti seperti Japan Takami Melon, Japan Wagyu A5 Brisket dan Japan A5 Wagyu. Mereka juga menyediakan pelbagai jenis snek lazat yang diimport ke Jepun.

Selain itu, mereka bekerjasama dengan JETRO (Pertubuhan Perdagangan Luar Jepun) untuk memperkenalkan beberapa produk yang hebat, daripada pembuka selera dan hidangan lazat sehinggalah kepada sos yang mesti ada!

7. Keseronokan FamilyMart baharu

Tarikh: 20 Julai – 6 September

lokasi: Kedai FamilyMart di seluruh negara

Mengalah kepada godaan dan dapatkan koleksi terbaru yang menyelerakan dari FamilyMart! Pelancaran baharu mereka termasuk Tiramisu Roll Cake, Dorayaki, Crabstick Tamago Onigiri Sandwich dan banyak lagi, jadi pergi ke kedai FamilyMart terdekat anda dan nikmati pencuci mulut dan makanan terkini yang tersedia.

Ikuti kami di Telegram untuk lebih banyak kemas kini dan berita tergempar: https://t.me/hypemsia

Read More :   Spesifikasi Samsung Galaxy A21 yang bocor beredar dalam talian
Share