Harga tiket masuk SKI Bogor 2022, ulasan, tunggangan dan gambar

Harga tiket masuk SKI Bogor 2022, ulasan, tunggangan dan gambar

SKI Bogor menawarkan kawasan membeli-belah sehenti untuk fesyen dan riadah, terdapat kedai kilang dan kemudahan riadah penuh serta lawatan makanan.

Taman air SKI
Foto oleh SKI Bogor melalui instagram.com/skibogor
Jam bekerja: 08.00 – 18.00.
Tiket masuk: Rp. 15,000 – 20,000 Rp/seorang.
Nombor telefon: (0251) 853685
Aktiviti: Membeli-belah, bermain dengan mainan, bersiar-siar, zoo mini dan bermain air di taman air, lawatan makanan.
Momen terbaik: 12.00 – 15.00 WIB.
Anda mesti membawa: Beg runcit, tukar baju, baju mandi.
Medan: Pencemaran tasik adalah dilarang dan kerosakan pada tunggangan adalah dilarang.
Alamat: Jl. Katulampa Raya No.6, RT.05/RW.01, Katulampa, Kec. Bogor Tim., Kota Bogor, Jawa Barat, Poskod 16144
Kemudahan awam: Tempat letak kereta, surau, tandas, tempat rehat, bilik persalinan, bilik air.
Jalan yang boleh diakses: Baik
Kedai: Ada
Peta Dalam Talian: Lihat Peta

Tidak kalah dengan Jogja dan Bandung, Bogor juga sangat terkenal sebagai gudang fesyen yang unik dan moden. Terdapat banyak pusat perindustrian, baik korporat mahupun domestik, berjuang dalam dunia fesyen di bandar hujan ini.

Salah satu tempat yang disyorkan untuk memburu fesyen unik dengan harga rendah ialah SKI Bogor. Menariknya, tarikan pelancong ini bukan sahaja menjadi tempat membeli-belah fesyen. Terdapat juga kawasan rekreasi berupa taman air, zoo dan tunggangan untuk pelancongan keluarga.

Taman permainan SKI
melalui instagram.com/skibogor
Gokart keluar
melalui instagram.com/skibogor
Tasik Buatan SKI Bogor
melalui instagram.com/skibogor
Kolam renang SKI Waterpark
Kart
melalui instagram.com/skibogor
Tasik buatan dan belon air
melalui instagram.com/skibogor

Gambaran Keseluruhan Gambaran Keseluruhan

Sumber Karya Indah (SKI) ialah pusat perindustrian terkenal yang mengkhusus dalam beg, kasut dan pakaian di Bogor. Menariknya, kawasan ini berkonsepkan one stop shopping yang digabungkan dengan rekreasi keluarga.

Bukan sahaja kedai berantai yang menjual barangan keperluan fesyen. Para tetamu juga akan dimanjakan dengan pilihan dengan kehadiran taman permainan, tunggangan keluar, zoo mini, taman air dan restoran.

Justeru, tarikan pelancong Bogor ini amat sesuai dijadikan percutian alternatif untuk keluarga sama ada dewasa mahupun kanak-kanak. Tetamu dewasa boleh memanfaatkan percutian mereka di pusat membeli-belah fesyen. Sementara itu, kanak-kanak boleh bermain tunggangan, zoo mini dan taman air.

Baca juga: Pelancongan Bogor

Aktiviti Pelancongan

Sebagai salah satu kawasan pelancongan All In One di Bogor, Sumber Karya Indah menawarkan beberapa aktiviti pelancongan yang tidak boleh dilepaskan. Ada sesuatu; Lihat senarai aktiviti di bawah.

 • Cari fesyen berkualiti dan murah di Factory Outlet yang direka bentuk seperti pasar raya.
 • Bermain di Pusat Permainan Kanak-Kanak Tertutup yang terletak di tingkat 2.
 • Berseronoklah dengan aktiviti bermain di taman dan taman permainan (Mini Outbound).
 • Bermain di tasik buatan yang terletak di kawasan belakang tarikan pelancong.
 • Teroka dan berinteraksi dengan haiwan di Zoo Mini.
 • Nikmati tunggangan air di Waterpark SKI Bogor yang merupakan laluan terbaru.
Read More :   Rasai Cara Anda Rasa, Kekasihku, Bab 1362

Memandangkan terdapat banyak aktiviti menarik dan menarik selain membeli-belah, pengunjung tidak perlu risau lagi jika membawa anak ke tempat ini. Sudah tentu anak-anak tidak akan bosan menemani ibu membeli-belah, bukan?

Tunggangan Pelancong

SKI Katulampa Bogor merupakan alternatif terbaik untuk keperluan pelancongan keluarga. Berikut adalah beberapa tunggangan pelancong yang boleh anda nikmati di sana.

 • Pusat Industri Fesyen (Factory Outlet) pakaian, beg dan kasut dalam bentuk kedai yang telah ditukar menjadi pasar raya. Terdapat banyak pilihan dalam beg dari kulit hingga sintetik. Terdapat juga kasut dengan pelbagai model, dari but hingga kasual.
 • Taman permainan dalaman (terletak di atas kedai kasut). Terdapat lebih kurang 17 taman permainan di kawasan ini termasuk Robot, UFO, Trampolin, Istana Belon dll.
 • Taman permainan dan taman permainan luar. Di kawasan ini terdapat tunggangan Riding Horse, Boogie Kart, Flying Fox, Mini Becak, Windmill, Funny Scooter dll.
 • Tasik buatan sebagai alat bermain air. Di kawasan ini, tetamu boleh bermain dengan bot mini, skuter air dan bot mendayung. Terdapat juga kawasan memancing khas untuk kanak-kanak.
 • Zoo Mini (Zoo Mini). Di dalamnya terdapat pelbagai jenis haiwan seperti Arapaima Gigas, Helang, Kakatua Putih, Rusa Leopard, Monyet Hitam dll.
 • Waterpark SKI Katulampa Bogor. Di kawasan taman air terdapat kolam-kolam pelbagai kedalaman, gelongsor lingkaran dan gelongsor lurus. Pancuran mandi dan baldi tumpahan juga disediakan. Terdapat juga tunggangan air lain yang menarik di sekitar kawasan taman air.
 • Resto dan Kaunter Snek/Snek untuk pelancongan masakan. Restoran di tarikan pelancong ini menawarkan pelbagai menu masakan Sudan dan snek khas Bogor.
Read More :   10 Jenama Keran Air (Anti-Karat) Kualiti Terbaik dan Baik

Walaupun berada di satu lokasi, namun kawasan membeli-belah dan kanak-kanak tidak berdekatan antara satu sama lain. Dengan cara ini, walaupun mereka sibuk membeli-belah, pengunjung harus tetap berwaspada jika membawa anak-anak.

Cuba untuk terus menonton. Atau, tetamu boleh meminta ahli keluarga untuk menemani anak-anak mereka ke SKI Bogor.

Kemudahan pelancong

Anda tidak perlu risau apabila berkunjung ke sini, selain tunggangan pelancong yang penuh, kemudahannya juga sangat menyokong.

 • tempat letak kereta yang luas,
 • kaca,
 • tandas,
 • kawasan rehat,
 • medan selera,
 • Restoran dan kedai makanan,
 • tandas,
 • bilik persalinan.

Manfaat di atas adalah terhad kepada sokongan atau tambahan, yang tidak akan dicaj kepada anda jika anda ingin menggunakannya. Tidak seperti tunggangan permainan, akan ada bayaran masuk khas untuk tunggangan di sana.

Harga kemasukan

Maklumat harga tiket SKI Bogor 2019 boleh dilihat secara terperinci dalam jadual di bawah.

Harga tiket seminggu

IDR 15,000/orang

Harga tiket hujung minggu dan percutian

IDR 20,000/orang

Berikut adalah bayaran letak kereta di SKI Bogor 2019:

Bayaran letak motosikal

IDR 3,000/unit

Bayaran letak kereta

IDR 5,000/unit

Purata bayaran letak bas

IDR 10,000/unit

Berikut adalah bayaran masuk dan laluan ke sana:

Kereta Api Mini, Memancing Kanak-kanak, Kincir Angin, Bot Mendayung, Beca Mini 10,000 Rp
Flying Fox, UFO Coaster, Bungee Trampolin, Arnab, Hiber-Land, Angry Bird, Skuter Lucu, Robot, Lawatan Basikal, Istana Belon. 20,000 Rp
Menunggang Kuda dan Polo Air 30,000 Rp
Kereta Mini 35,000 Rp
Gocart 40,000 Rp
Harga tiket waterpark IDR 40,000 – IDR 60,000/orang
Harga Pek Permainan IDR 50,000 – IDR 100,000
Harga barangan fesyen Bermula dari IDR 30,000 – juta

Harga tiket masuk yang dinyatakan di atas adalah sah untuk pelawat dewasa dan kanak-kanak berumur lebih dari 1 tahun. Tiket akan dikenakan untuk tetamu yang ingin bermain atau mengambil.

Alamat

Untuk ke lokasi SKI Tajur Bogor 2018 tidaklah begitu sukar kerana lokasinya sangat dekat dengan tol Jagorawi. Lokasi alamat Tajur, Bogor Timur, Bogor, Jawa Barat.

Lokasinya tidak begitu jauh dari objek pelancongan lain di Bogor yang cukup terkenal. Sebahagian daripada mereka adalah Prasasti Batutulis dan Laman Purwakalih.

Jam bekerja

Dengan waktu buka yang sangat fleksibel, tempat ini agak relevan untuk penduduk tempatan dan pelancong luar bandar. Waktu buka adalah setiap hari dari jam 08.00 pagi. sehingga 18.00 p.m.

Jadual operasi terpakai pada kedua-dua hari bekerja dan hujung minggu atau cuti kebangsaan.

Soal Jawab SKI Bogor

Untuk menambah maklumat tentang tarikan pelancong ini, di sini kami lampirkan soalan + jawapan daripada beberapa pengguna Google.

kesimpulan

Berkonsepkan pelancongan semua dalam satu, SKI Bogor adalah tempat terbaik untuk menghabiskan percutian anda terutama untuk keluarga. Pastikan anda melawat One Stop Shopping and Recreation apabila anda berada di Bogor.

Selain lengkap dengan tunggangan dan kemudahan, tetamu juga boleh membeli-belah untuk fesyen dengan pilihan penuh dan harga yang rendah. Tidak lupa, lawatan makanan juga disyorkan di SKI Bogor.

Share