Grand Jeté – Isabelle Stever

Grand Jeté – Isabelle Stever
Grand Jete - Anna Foerster - Inocence yang Diubah

Kredit: Altered Innocence

pemain yang hebat Ia adalah filem yang bagus untuk ditonton, tetapi reka bentuk visualnya malangnya menyediakan bahan dengan terlalu banyak nota tunggal dan kedalaman untuk mengejutkan.


Pengarah Isabelle Stever pemain yang hebat Ia adalah drama keluarga Jerman yang bertujuan untuk mencetuskan sesuatu yang mudah diteka, memandangkan potretnya mengenai hubungan toksik dan sumbang antara ibu dan anak lelaki. Tetapi mereka yang mencari keseronokan murah atau nilai kejutan mudah adalah bijak untuk melihat ke tempat lain, kerana Steve telah mereka karya watak artistik yang paling hampir menyerupai gabungan dua kenderaan Isabelle Huppert yang sangat istimewa, iaitu Michael Haneke. Guru Piano dan Christophe Honore Ibu saya. Nadja (Sarah Gerther) adalah seorang guru balet yang tegas yang mendorong badannya ke hadnya. Bergantung pada ubat preskripsi dan enggan menggunakan rotan yang sangat diperlukan oleh sistem muskuloskeletal yang dihukumnya, Nadja nampaknya berjaya dengan kesakitan yang terpaksa ditanggungnya. Lawatan rambang ke rumah ibunya di bandar jiran memperkenalkan penonton kepada Mario (Emil von Schonfels), anak kepada Nadja, yang dia ditinggalkan semasa bayi dan yang dijaga ibunya sejak dia masih bayi. Kini berusia 18 tahun, Mario adalah seorang pemuda yang kuat yang menghabiskan malamnya dengan kelab dan terlibat dalam pelbagai aktiviti kebencian. Dari interaksi mereka, agak jelas bahawa Nadja tidak melihat anaknya dalam hampir dua dekad, tetapi kedua-duanya hampir serta-merta memulakan hubungan seksual, menebus masa yang hilang dengan memulakan hubungan seksual yang mendapati Nadja mengalami kegembiraan buat kali pertama dalam beberapa tahun, kerana, seperti yang dinyatakan dengan jelas, dia mempunyai hubungan yang dikongsi dengan anaknya. Jika sifat itu tidak masokistik, ia bukan apa-apa.

Read More :   Tải xuống Aero Insta APK v20.0.1 [Official] Phiên bản mới nhất 2022

pemain yang hebat ia adalah kajian pemerhatian, bukan kajian psikologi tentang watak dan tindakan mereka; Tiada jawapan ditemui berkenaan kenapa Walaupun hubungan Nadja yang retak dengan ibunya sendiri pastinya menunjukkan beberapa isu asas. Stever dan ahli sinematograf Constantin Campean lebih suka gaya visual yang terbaik boleh digambarkan sebagai halus; Kamera pegang tangan menjadi pemerhati di mana-mana, seolah-olah terapung di atas dan menari di sekeliling watak ini, kadang-kadang berhenti apabila ditetapkan pada butiran atau tindakan tertentu. ia boleh menjadi pergerakan bilah bahu yang beralun, atau sanggul yang rumit di bahagian atas kepala seorang penari muda. Tumpuan mendalam jarang digunakan dengan penekanan pada satu elemen dalam mana-mana tangkapan, selalunya menjadikan kedua-dua latar belakang dan latar depan sebagai jerebu kabur dan kabur lebih daripada yang diterangi, yang sememangnya merupakan metafora visual yang sesuai untuk pendekatan ini. bahan. Memang, imej yang ditangkap dalam pemain yang hebat Ia tidak kurang daripada transfixing dan secara amnya menakjubkan untuk dilihat.

Malangnya, filem ini secara keseluruhannya lebih bersifat satu nota, watak-wataknya sangat narsis dan sangat tidak bersimpati. Setiap orang di sini hanya didorong oleh keinginan rabun mereka sendiri, menggunakan satu sama lain untuk tujuan mementingkan diri sendiri, yang mungkin kedengaran agak sahih sebagai gambaran keadaan manusia moden, tetapi di sini ia tidak pernah menarik secara dramatik. Steve dan penulis skrip Anna Melikova juga tidak pernah menjumpai metafora yang mereka tidak dapat mengalahkannya sampai mati apabila Mario pada satu ketika mengacau ibunya dengan rotan yang enggan digunakan – tidak perlu dieja. Gerther dan von Schonfels komited sepenuhnya kepada peranan mereka dengan melakukan apa yang dituntut oleh material, dan walaupun terdapat beberapa keberanian semula jadi dalam apa yang mereka diminta lakukan di sini, mereka tidak pernah diminta untuk menawarkan banyak perkara secara mendalam. menjadikannya sangat sukar untuk mengambil berat tentang hasilnya. Akibatnya, pemain yang hebat Ia disenaraikan sebagai contoh utama jenis filem yang boleh dikagumi seseorang tanpa benar-benar menikmatinya, reka bentuk visual dan sinematografi yang menawan yang membuktikan unsur memabukkan yang mengalihkan perhatian daripada bahan tabu yang hambar, jika tidak hampir keseluruhannya. Hakikat bahawa semua ini jelas oleh reka bentuk tidak menjadikan pengalaman menonton kurang mengecewakan.

Read More :   TikTok: Maya Buckets là ai? Xem toàn bộ video bị rò rỉ trên Twitter của cô ấy tại đây

Source : inreviewonline.com

Share