Fitri Carlina Gegarkan Times Square, New York, Reaksi Penduduk Tempatan Mengejutkan Anda

Fitri Carlina Gegarkan Times Square, New York, Reaksi Penduduk Tempatan Mengejutkan Anda

bintangtamu.id – Penyanyi dangdut Fitri Carlina kini hangat diperkatakan di media sosial selepas aksi pentasnya menggegarkan Times Square di New York yang menjadi viral di alam maya.

Persembahan nyanyian dangdut indah Fitri Carlina di negara Uncle Sam dikongsi menerusi video yang dimuat naik ke Instagram Rasmi Nagaswara pada hari Selasa, 13/9/2022.

Penyanyi berusia 35 tahun itu berjaya menggegarkan Times Square dengan acara ‘Indopop Movement 2’ yang diadakan minggu lalu (9/9/2022).

Dalam video yang dikongsikan Nagaswara itu, Fitri Carlina kelihatan bertenaga di atas pentas. Penonton warga Indonesia yang tinggal di New York, serta penduduk tempatan dan pelancong asing, memenuhi sudut Times Square.

Penyanyi lagu “SMS” itu menyanyikan beberapa lagu seperti “Pride” oleh band Wali, yang sebelum ini diadun semula dengan DJ Donall.

Sepanduk Pautan

Fitri Carlina mengakui sangat gembira dapat mempamerkan budaya Indonesia di luar negara. Dia turut mengakui terkejut dengan reaksi dan semangat penduduk setempat.

“Semalam saya bawakan 5 lagu campuran daripada dangdut, campursari hingga dancedut, Indonesia hingga Jawa. Seperti yang dilaporkan oleh Nagaswaraofficial, Fitri Carlina berkata, “Saya benar-benar bersyukur, reaksi penonton benar-benar luar biasa.”

Pada mulanya, dia tidak pasti bahawa akan ada ramai orang yang menonton pertunjukan pentas itu. Namun, ternyata, kebimbangannya tidak menjadi kenyataan.

“Boleh kata ia melebihi jangkaan saya kerana saya juga menyanyikan lagu dalam bahasa Jawa. Saya takut mereka tidak faham. Kalau diaspora Indonesia faham lagu saya, tapi asing bagi penduduk tempatan atau pelancong di sana,” kata Fitri Carlina.

“Tetapi memang benar bahawa muzik adalah universal. Mereka sebenarnya masih bergoyang, mereka masih menyeronokkan,” sambungnya.

Sebenarnya ini bukan kali pertama penyanyi Banyuwangi itu datang ke Times Square. Diketahui Fitri Carlina membuat persembahan di tempat yang sama di New York pada 2021. Malah diramalkan dia akan menjadi artis Asia kedua yang membuat persembahan di tempat tersebut.

Read More :   Seberapa kaya Ravil Maganov, taikun minyak dan ketua Lukoil, pada tahun 2022? Punca kematian dan Wiki

Bersama Fitri Carlina, artis Indonesia yang lain iaitu Vicky Shu dan kumpulan itu, yang menggegarkan Times Square, New York untuk menghidupkan semula acara “Indopop Movement 2” D’MASIV.

Source : bintangtamu.id

Share