“Filem saya tentang malaikat adalah milik syaitan sendiri”

“Filem saya tentang malaikat adalah milik syaitan sendiri”

“Filem saya tentang malaikat adalah milik syaitan sendiri.” Kevin Smith bercakap tentang filemnya Dogma dan hubungannya yang mengerikan dengan Harvey Weinstein.

Pembuat filem menjelaskan mengapa dalam temu bual baru-baru ini dengan The Wrap. Dogma sangat sukar dicari. anda tidak dapat mencari Dogma Bagi yang tidak sedar, ia telah lama tidak dicetak untuk penstriman video di mana-mana perkhidmatan penstriman dan di rumah. Filem ini adalah produksi Miramax, pernah dimiliki oleh Harvey Weinstein yang dahsyat.

Filem ini dikeluarkan secara teater di dalam negara oleh Lionsgate dan di peringkat antarabangsa oleh Miramax, dan Columbia/TriStar memegang hak video utama untuk masa yang terhad, tetapi hak ini kemudiannya luput. Hak itu kemudiannya dilaporkan menjadi milik Harvey Weinstein.

Sehingga 2017 Smith berkata dia “tiba-tiba” menerima panggilan telefon daripada Harvey Weinstein tentang prospek. Dogma sekuel atau siri. Ironinya, panggilan itu dibuat hanya seminggu sebelum The New York Times mengeluarkan kenyataannya mengenai dakwaan serangan dan rogol terhadap Weinstein. Perbualan tentang topik baharu Dogma Itu bukan satu-satunya perkara yang ada dalam fikiran Weinstein. Smith mendakwa John Gordon dikatakan berkata Weinstein “memanggil semua orang kerana dia tahu cerita itu akan datang dan ingin tahu siapa yang bercakap.” [to the Times].’”

“Saya berkata, ‘Itu sangat masuk akal,'” Smith memberitahu The Wrap. Saya tidak bersalah; Saya tidak dapat melihat semua sudut. Dia tidak menelefon kerana dia ingin melakukan sesuatu. Dogma. Dia mahu melihat sama ada saya adalah salah seorang yang bercakap kepada New York Times. Saya tidak melakukannya kerana saya tidak tahu perkara seperti itu.”

Smith akan mengetahui beberapa tahun kemudian bahawa Weinstein cuba menjual hak untuk $5 juta. Smith mendakwa mogul itu “bertepuk tangan” untuk tawaran Smith dan peguamnya untuk membelinya kembali. “Dia menahan dia sebagai tebusan. Filem saya tentang malaikat adalah syaitan sendiri. Dan jika hanya ada satu jalan keluar, mungkin kita boleh membelinya.”

Read More :   Đội cứu hỏa Orem có một thanh kéo mới

LIHAT JUGA: Baca ulasan Kerani III kami

Sekarang hak anda Dogma dimiliki oleh syarikat baru, tetapi Smith mengesyaki Weinstein masih mempunyai jarinya dalam drama ini. Smith percaya mereka “menukar nama syarikat dan mungkin menjualnya kepada syarikat shell yang berbeza,” menambah: “Filem saya tentang syurga adalah dalam limbo.”

Source : www.flickeringmyth.com

Share