Filem baharu Cloverfield diteruskan selepas mencari pengarah

Filem baharu Cloverfield diteruskan selepas mencari pengarah

Paramount bergerak ke hadapan dengan filem Cloverfield baharu selepas mengupah pengarah untuk mengendalikan ansuran keempat francais itu. Matt Reeves dan JJ Abrams bertanggungjawab melancarkan francais Cloverfield dengan filem raksasa gaya filem dengan nama yang sama ditemui pada tahun 2008. Filem itu meraih kutipan lebih $170 juta di box office dengan bajet $25 juta, menjadikannya kisah kejayaan sebenar untuk kedua-dua pengarah dan studio produksi Bad Robot Abrams. Ia mengambil masa lapan tahun untuk episod seterusnya keluar, kerana 10 Cloverfield Lane Dan Trachtenberg menjadi tambahan mengejut kepada mitologi. Filem ketiga, The Cloverfield Paradox, muncul di Netflix pada 2018 sebagai penurunan yang tidak dijangka selepas Super Bowl.

Walaupun Cloverfield Paradox telah diselar dan dibuang ke Netflix kerana takut mendapat ulasan negatif, francais Cloverfield kekal sebagai salah satu daripada yang mempunyai daya tarikan besar untuk Hollywood. Pengembaraan sci-fi berbajet rendah telah menjadi tempat yang bagus untuk pembuat filem mencipta nama untuk diri mereka sendiri. Ia juga menawarkan banyak kebebasan untuk cerita mereka, kerana tiga filem Cloverfield yang dikeluarkan setakat ini mempunyai sedikit kaitan antara satu sama lain. Memandangkan ejekan Cloverfield datang lebih lama kemudian, kedua-dua sekuel itu tidak dibangunkan dengan hubungan francais dalam fikiran. Akibatnya, terdapat banyak laporan selama bertahun-tahun mengenai filem Cloverfield rahsia lain (seperti Overlord) dan harapan mereka untuk membuat sekuel sebenar.

Ia kini telah diumumkan oleh Deadline bahawa Paramount sedang bergerak ke hadapan dengan rancangan untuk filem Cloverfield baharu. Berita itu mendedahkan bahawa Paramount dan Bad Robot telah mengupah Babak Anvari untuk mengarahkan filem keempat Cloverfield yang ditulis oleh Joe Barton. Anvari telah membuat tiga filem setakat ini dalam kerjayanya, dengan usaha pengarahannya yang terbaru ialah I Came By Netflix. Butiran plot masih belum didedahkan, dan tidak jelas sama ada filem itu akan menjadi sekuel kepada filem sebelumnya atau entri antologi lain.

Read More :   Coocoo WhatsApp Tải xuống phiên bản mới nhất Anti Banned

Adakah filem Cloverfield baru benar-benar Cloverfield 2?

Perkembangan filem Cloverfield baharu boleh menjadi petanda bahawa Paramount akhirnya meneruskan rancangannya untuk membuat Cloverfield 2 sepenuhnya. Studio itu telah berulang kali menyatakan minat untuk meneruskan kisah filem asal Matt Reeves, dan menyatakan bahawa ini berlaku pada 2018. di tempat kerja dan tidak lama lagi. Sehingga 2021 Paramount mula aktif membangunkan Cloverfield 2 apabila ia mendedahkan bahawa Joe Barton telah menulis entri baharu kepada francais itu yang digambarkan sebagai sekuel Cloverfield. Barton sejak itu berkata bahawa filem itu masih bergerak ke hadapan, dan kini Babak Anvari mengarahkan skrip Cloverfieldnya sendiri.

Sekiranya keadaan tidak berubah secara drastik dalam skrip Joe Barton untuk Cloverfield pada tahun setengah yang lalu, nampaknya filem Cloverfield baharu Paramount sememangnya Cloverfield 2. Itu menjadikan pengambilan Anvari lebih menarik. filem Cloverfield baharu. Apabila 10 Cloverfield Lane dan Cloverfield Paradox pertama kali diumumkan, mereka mempunyai tajuk yang berbeza, jadi gabungan francais mereka tidak diketahui. Memandangkan studio menukar kursus untuk mengakui bahawa Anvari sedang mengarahkan filem Cloverfield baharu, ini boleh menjadi bukti lanjut tentang hubungan langsungnya dengan filem asal.

Sumber: Tarikh Akhir

Source : www.asiaticafilmmediale.it

Share