Daerah Palang Merah Tennessee membantu Puerto Rico selepas Taufan Fiona

Daerah Palang Merah Tennessee membantu Puerto Rico selepas Taufan Fiona

NASHville, Tenn. (WKRN) — Taufan Fiona mendarat di sepanjang pantai barat daya Puerto Rico pada hari Ahad, memutuskan bekalan elektrik ke seluruh pulau itu. Lebih dua meter hujan turun di beberapa kawasan, manakala air banjir memusnahkan rumah dan jalan raya.

Apabila bencana berlaku, Palang Merah Amerika bersedia membantu, dan Palang Merah Daerah Tennessee sudah bersedia.

Sherri McKinney, Pengarah Komunikasi Serantau untuk Daerah Palang Merah Tennessee, berkata beberapa kakitangannya sudah berada di Puerto Rico.

“Tiga anggota kakitangan kami telah pergi setakat semalam sebagai tindak balas kepada permintaan pengedaran,” kata McKinney. “Kami juga menjangkakan untuk melihat lebih ramai sukarelawan diminta untuk ditempatkan.”

Palang Merah Amerika sudah mempunyai kehadiran yang kuat di Puerto Rico akibat Taufan Maria.

“Nasib baik bagi kami, selepas 2017, kami dapat menyumbang $1.5 juta untuk sistem kuasa sistem mikrogrid solar yang akan dipasang di Puerto Rico selepas Maria.” Berkata. “Begitu banyak bunker kendalian kerajaan yang kami gunakan di bawah mempunyai kuasa berkat sistem grid solar ini.”

Rumah perlindungan ini kini menempatkan 1,700 orang. Menyediakan tempat makan dan tidur kepada penduduk Puerto Rico adalah keutamaan utama Palang Merah.

“Apabila keadaan selamat, kami keluar dan melakukan pengesanan kes di setiap rumah dan mengetahui kerosakan yang telah dilakukan pada setiap rumah dan bantuan yang boleh kami berikan kepada mereka dan di mana kami boleh membawa mereka ke laluan seterusnya untuk pemulihan,” kata McKinney. .

Dia juga berkata mereka sedang mencari sukarelawan.

Read More :   Cách làm Baba Ganoush

“Kami secara agresif mencari sukarelawan dengan latar belakang Sepanyol dwibahasa yang mungkin bersedia untuk dilatih sebagai sukarelawan bencana, yang mungkin kritikal apabila kami bertindak balas seperti yang kami lihat di Puerto Rico.”

Bagi Middle Tennessians yang ingin membantu, McKinney berkata sumbangan kewangan akan memberi impak paling besar sekarang.

Jika anda ingin mengambil bahagian, anda boleh menderma kepada redcross.org. Untuk mengetahui cara anda boleh membantu, hubungi 1-800-RED-CROSS atau tulis “Palang Merah” ke 90999 untuk menderma $10.

⏩ Dapatkan lebih banyak Cerita Teratas daripada wkrn.com

Semua dana yang didermakan kepada Palang Merah Amerika pergi ke bantuan bencana.

Source : www.wkrn.com

Share