Corak Baju Batik Moden – Batik Eza

Corak Baju Batik Moden – Batik Eza

Baju Batik Bergaya Harga Murah Model Moden #Bulan #Tahun

Model baju batik labuh merupakan salah satu gaya pakaian yang diminati wanita. Dengan rekaan moden, busana batik akan menyokong penampilan wanita Indonesia menjadi lebih cantik dan menawan.

Batik yang selalunya sinonim dengan fabrik sekunder kini telah mengalami banyak perubahan. Batik moden kini boleh didapati dalam pelbagai bentuk ciptaan pereka seperti gasing, skirt, seluar, seluar pendek, gaun atau jubah.

Pelbagai model itu bertujuan meningkatkan minat pengguna untuk membeli batik.

Model baju batik labuh

Batik merupakan salah satu warisan budaya Indonesia dalam dunia fesyen. Batik itu tebal dengan imej tradisional dan kuno. Namun, kini batik menerima banyak perubahan mengikut peredaran masa.

Read More :   Tembakan maut di Fairfield semasa membuat 'video rap'

Batik kini menjadi salah satu trend fesyen dengan pelbagai model dan bentuk yang berbeza. Salah satu bentuk batik yang diminati ramai wanita ialah pakaian batik. Kerana labuh dan menutupi badan, model gaun batik labuh memberi kesan feminin kepada wanita.

Selain bentuk, gaun labuh juga memberi kesan lembut dan anggun menambahkan lagi kecantikan wanita. Namun, dalam memilih pakaian labuh, sudah tentu ia tidak boleh sembarangan.

Sebabnya gaun labuh mempunyai banyak model dan bentuk yang berbeza. Berikut adalah beberapa keping dan
gaya berpakaian labuh.

Model pakaian dengan skirt lebar
Model pakaian dengan skirt lebar

– Model pakaian dengan skirt lebar

Pakaian ini adalah salah satu model pakaian labuh biasa dan sering dilihat dalam pakaian dan acara harian. Model gaun panjang ini biasanya berlengan panjang dengan bahagian atas yang dipasang atau longgar dan skirt lebar.

Read More :   15 Fakta dan Profil Kang Tae Oh Tidak Pernah Berlakon Adegan Ciuman dengan Jang Dong Yoon – lapakkorea.com

Pakaian jenis ini mempunyai bentuk yang serupa dengan huruf A iaitu selebar bahagian bawah pakaian. Dengan model ini anda boleh menunjukkan sisi yang cantik dan elegan dalam kehidupan seharian dan ketika menghadiri acara.

– Model pakaian lurus

Model pakaian lurus mempunyai potongan yang tidak banyak berbeza dari atas ke bawah. Potongan gaun ini kelihatan lurus dan tidak mengembang seperti huruf I. Dengan model lurus dan lengan panjang, variasi atau tona biasanya diletakkan pada lengan.

Aksen pada lengan boleh dalam bentuk kepingan beralun, renda atau perkara lain yang menjadikan pakaian tidak monoton. Model ini sesuai digunakan dalam beberapa majlis formal seperti mesyuarat pejabat dan sebagainya.

Read More :   Kotak Pasir X8 – file.papuanews.id

– Model Pakaian Kaftan

Seterusnya ialah model kaftan. Model baju batik ini berbentuk kaftan dengan gaya santai. Seperti kaftan, model gaun ini kelihatan santai di bahagian lengan dan badan. Anda biasanya meletakkan aksesori pada bahagian tengah dada atau perut atas untuk aksen.

Pakaian batik kaftan ini boleh dipelbagaikan dengan menggunakan tali pinggang untuk memberi kesan berbeza. Baju kaftan ini sesuai untuk anda yang ingin tampil unik dan menarik dalam sesuatu majlis.

Share