Cara untuk melumpuhkan paparan kandungan mesej Zalo pada iPhone adalah sangat mudah

Cara untuk melumpuhkan paparan kandungan mesej Zalo pada iPhone adalah sangat mudah

Pengguna yang ingin melumpuhkan paparan kandungan mesej Zalo pada iPhone? Untuk menjadikan mesej lebih selamat dan peribadi? Artikel ini akan membantu anda melakukannya dengan segera!

Ciri yang menunjukkan pratonton pada iPhone adalah ciri yang berguna. Pengguna boleh melihat kandungan mesej zalo tanpa perlu membuka kunci telefon. Tetapi dalam beberapa kes, ciri ini menyebabkan banyak masalah kepada pengguna. Terutama apabila mesej itu tertutup dan anda tidak mahu orang lain membacanya. Jadi, PENJAGAAN PANTAS ia akan “menasihati” anda dalam beberapa cara lumpuhkan paparan kandungan mesej Zalo pada iPhone.

Bila hendak melumpuhkan paparan kandungan mesej Zalo pada iPhone?

Setiap ciri telah dikira memberi kesan yang baik kepada pengguna. Ciri pratonton adalah serupa. Dengan ciri ini, pengguna zalo boleh melihat mesej dengan pantas daripada skrin kunci telefon. Ini akan sangat sesuai untuk mereka yang menggunakan zalo untuk tujuan kerja, tanpa memerlukan perlindungan privasi.

Read More :   Berikut ialah cara menukar bahasa Spotify untuk Android, iOS dan PC

Tetapi sebaliknya, bagi mereka yang kerap menggunakan Zalo untuk memenuhi tujuan privasi peribadi. Kemudian ciri ini akan menyebabkan sedikit ketidakselesaan. Orang lain boleh melihat mesej zalo anda tanpa perlu membuka telefon. Inilah masanya untuk menyembunyikan mesej Zalo pada skrin iPhone. Untuk memastikan tiada sesiapa boleh membaca mesej di Zalo jika anda tidak membuka peranti.

=> Anda mungkin berminat dengan: Penggantian kaca iPhone 7 Plus

Bagaimana untuk menyembunyikan mesej Zalo pada skrin kunci iPhone

Keupayaan untuk memaparkan mesej zalo pada skrin kunci iPhone bukanlah ciri tetap peranti. Jadi anda boleh melumpuhkan sepenuhnya ciri ini apabila diperlukan.

Matikan paparan pratonton untuk semua apl

Apabila anda melakukan ini, skrin pratonton semua apl akan dilumpuhkan. Dengan mereka, kandungan mesej apl seperti zalo, messenger, viber … akan disembunyikan sepenuhnya. Untuk melihat mesej, anda mesti membuka telefon anda. Oleh itu, jangan hanya lumpuhkan paparan kandungan mesej Zalo pada iPhone. Anda juga boleh melumpuhkan mesej daripada apl lain. Teruskan seperti berikut:

Read More :   WhatsApp Plus dan semua yang anda perlukan ada di sini

B1: Buka aplikasi Komposisi di telefon.

B 2: Klik pada “Pemberitahuan“.

B3: Klik pada “tunjukkan pratonton“.

B 4: Klik pada “tidak“Untuk melumpuhkan sepenuhnya ciri ini.

Sekiranya anda hanya mahu melumpuhkan paparan mesej zalo pada skrin kunci. Kemudian anda boleh melakukannya dengan cara yang sama. Ini juga merupakan cara untuk melumpuhkan paparan kandungan mesej Zalo pada iPhone yang digunakan oleh ramai iFan!

Matikan paparan pratonton pada telefon

B1: Buka apl Komposisi.

B 2: Klik pada “Pemberitahuan“.

B3: Cari dan ketik Apl Zalo.

B 4: Klik pada “tunjukkan pratonton“.

B5: Klik pada “tidakUntuk dapat melumpuhkan paparan mesej zalo pada skrin kunci iPhone.

Read More :   SPZIFFKMK/FREE_FIRE_MAX.APK/FILE : Muat Turun Free Fire Max Terbaru 2020

Matikan paparan pratonton dalam Zalo

Dengan ciri ini, anda boleh melumpuhkan paparan mesej pada skrin kunci iPhone, daripada aplikasi zalo itu sendiri. Langkah-langkahnya adalah seperti berikut:

B1: Buka Apl Zalo

B 2: Klik pada “daripada(Ikon 4 petak kecil di penjuru kanan sebelah bawah skrin telefon).

B3: Klik pada “Komposisi” (Ikon gear di penjuru kanan sebelah atas skrin).

B 4: Klik pada “Pemberitahuan“.

B5: Togol suis “butang”.pratonton mesej“Dari saat ini hingga akhir. Pada masa ini, mesej zalo tidak akan muncul lagi pada skrin kunci iPhone.

Berikut adalah beberapa cara lumpuhkan paparan kandungan mesej Zalo pada iPhone. Cepat untuk “melindungi” mesej anda!

Share