‘Bros’ Billy Eichner Adalah Komedi Romantik Gay Yang Orang Heteroseksual Mesti Lihat

‘Bros’ Billy Eichner Adalah Komedi Romantik Gay Yang Orang Heteroseksual Mesti Lihat

Ini ialah pratonton surat berita budaya pop kami, The Daily Beast’s Obsessed, oleh editor hiburan kanan Kevin Fallon. Untuk menerima surat berita penuh dalam peti masuk anda setiap minggu, mendaftar untuknya di sini.

Hello flat!

(Sebenarnya, jika anda jujur, anda mungkin tidak menyedari bahawa ucapan ini merujuk kepada karya komedi genius yang digelar video Meg Stalter “Hello gay!”.)

((Meg Stalter ialah seorang pelakon dan pelawak biseksual dengan video pendeknya yang memaparkan monolognya selalunya kerana watak fiksyen menjadi tular dan kini dibintangi oleh HBO Max.) menipu Di sebelah Jean Smart.))

((Jean Smart ialah seorang pelakon veteran yang memulakan kerjaya dalam sitkom popular. wanita reka bentuk dan ikon LGBTQ yang dihormati, seperti pelakon watak yang dikasihi dengan kerjaya yang panjang.)))

Seperti yang anda lihat, agak menyusahkan untuk menerangkan rujukan daripada subset tertentu komuniti LGBTQ kepada khalayak yang tidak berpengalaman (heteroseksual). Jadi itulah yang telah dicapai oleh Billy Eichner dan pengarah Nick Stoller adik beradik sempadan ajaib.

adik beradikKomedi romantik pertama mengenai pasangan gay yang akan ditayangkan di pawagam oleh studio utama minggu depan. Ya, nampaknya banyak kemajuan telah dibuat mengenai kemasukan LGBT pada tahun 2022 dan filem—Cinta, Simon dan Pulau Apisebagai contoh – ini adalah sejarah.

Lebih daripada itu, ia menakutkan. Bagaimana jika orang tidak pergi dan melihat? Hollywood berubah-ubah dan cerewet. Industri mengambil risiko jika penonton menganggapnya ada, tetapi jika tidak, kemungkinan besar Hollywood tidak akan memberi peluang projek serupa lagi. Kawan: Pergi tengok adik beradik.

jika adik beradik‘ versi luas sebenarnya adalah percubaan, ia mempunyai perkara yang memihak kepadanya: Ia benar-benar lucu. Ia kasar dan berahi. seksi. Dia membuat jenaka tentang kehidupan di New York City sebagai lelaki gay lebih 30 atau bahkan 40, seolah-olah ia ditulis oleh lelaki gay sebenar untuk lelaki gay lain, seseorang. siapa yang tidak kisah bahawa orang heteroseksual semestinya “faham”. dengan cara ini adik beradik Ia juga sangat gay untuk menyedari diri mengejek masyarakat apabila merujuk kepada komuniti gay. Ia adalah satu keseronokan untuk melihat!

Read More :   Petinju sepakan Arunachal, Yora Tade, 24, maut akibat hentakan di kepala.

sudah tentu bahagian belakang adik beradik berhati-hati jika orang heteroseksual “mendapatkannya”. Watak Eichner, Bobby, ialah seorang podcaster dan ahli sejarah gay. Dia kini sibuk dengan persoalan tentang apa ertinya menjadi gay dan apa yang kita lakukan atau tidak berhutang kepada generasi lalu. Dia mendapat pekerjaan sebagai pengarah Muzium Sejarah LGBT pertama yang memaparkan perbualan ini.

Bobby juga menawarkan segelintir monolog yang penuh ghairah dan pedih tentang idea-idea seperti identiti, kebencian diri, kesombongan, rasa malu, pergaulan bebas, dan tekanan untuk tampil dengan cara tertentu. Mereka adalah katartik dan menerangi; adik beradik berjaya mendidik penonton heteroseksual tanpa memusatkan keseluruhan filem di sekitar sama ada orang lurus akan memahaminya atau tidak.

Filem ini juga merupakan komedi romantis dalam erti kata tradisional dan sangat dekat dengan formula genre yang kita semua suka.

Bobby dan Aaron (Luke Macfarlane) telah menyesuaikan diri dengan cara mereka sendiri sebagai orang yang tidak mempunyai hubungan. Apabila mereka berkumpul, Bobby menganggap bahawa dia dan peguam kacak itu tidak mempunyai persamaan. Tetapi mereka tertarik satu sama lain dengan cara yang tidak pernah mereka jangkakan. Ini membawa mereka memahami maksud ini dari segi siapa mereka fikir mereka dan bagaimana mereka berfikir tentang cinta dan komitmen.

Ini adalah persediaan yang agak tradisional. Tetapi cara filem mengambil dalam premis itu juga terasa sangat… gay.

Ambil pendekatan monumental filem itu terhadap budaya seks dan hubungan, sebagai contoh: Saya seorang malaikat yang suci, jelas sekali tidak pernah menggunakan aplikasi seks atau mencuba gambar bogel – demi tuhan – tetapi daripada apa yang saya dengarGambaran klinikal yang aneh tentang pertemuan Bobby’s Grindr nampaknya tepat. Perkara yang sama boleh dikatakan untuk adegan empat orang antara Bobby, Aaron, dan pasangan yang Aaron perkenalkan dalam filem itu: “Saya perlu meniduri dia dan suaminya nanti.” Ini kali pertama saya berani menyebut ayat sebegitu dalam komedi romantik studio.

adik beradik Ia juga mendedahkan beberapa keanehan yang wujud dalam rom-com. Perkara rom-com klasik tentang seseorang yang menganggap mereka tidak cukup baik untuk dicintai oleh orang lain juga bertukar menjadi sesuatu yang sangat gay. Terdapat terlalu banyak aduan tentang perkara ini dan perkara lain, seperti yang diperlukan oleh mana-mana filem dengan watak gay yang boleh dipercayai. adik beradik. (Mungkin ada kaitan!) Bobby memberitahu Aaron, “Anda seperti pengakap gay yang sudah dewasa dan saya seperti apa yang berlaku kepada Evan Hansen.” Terdapat juga kebimbangan generasi. “Ini tidak adil!” Dia mengadu tentang Generasi Z. “Kami menghidap AIDS, dan mereka kegembiraan

adik beradik Dia memerhatikan betapa tidak masuk akalnya sesetengah tingkah laku ini, atau sekurang-kurangnya bagaimana ia kelihatan kepada budaya luar. (Neraka, walaupun dalam diri kita sendiri.) Bobby pada satu ketika berkata, “Gays sangat bodoh,” ketika saya – seorang lelaki gay yang bodoh – bertepuk tangan dari tempat duduk saya. bercakap mengenainya. Sifat memenatkan tuntutan progresif terhadap kewaspadaan juga diberi teguran yang jinak; Krismas dengan awakdan celah tentang “pendedahan jantina” bagi pasangan gay yang menjangkakan anak pertama mereka sambil memasuki kumpulan pada masa yang sama.

Terdapat – dan masih ada – banyak permintaan dan jangkaan untuk filem jenis ini. adik beradik sepatutnya dan sepatutnya. Setiap elemen cerita akan diteliti dan diraikan atau dikritik secara bergilir-gilir untuk pengalaman gay tertentu yang ditonjolkan. Siapa yang rasa dilihat atau diwakili olehnya, dan siapa yang rasa tersisih? Memandangkan perkara ini tidak dapat dielakkan, ia adalah luar biasa. adik beradik adakah itu bagus dan itu dirasakan asli.

Read More :   Video Bocor Safari dan Kimbella

Ini membantu bahawa semua watak utama Eichner dan Stoller, walaupun heteroseksual, bermain dengan pelakon LGBT secara terbuka. Itu adalah perkara yang sangat berkuasa, memandangkan platform seperti komedi berprofil tinggi.

Terdapat adegan di penghujung filem di mana Bobby melihat orang ramai di muzium dan melihat lautan orang LGBT dari semua lapisan masyarakat menari bersama. Apa yang saya sedar saya terlepas dari skrin filem untuk kebanyakan kehidupan dewasa saya benar-benar menarik perhatian saya: kebahagiaan gay, bukan hanya cinta gay.

Teruskan obses! Mendaftar untuk Surat berita Daily Beast’s Obsessed dan ikut kami Facebook, keterujaan, Instagram dan Tik tok.

Source : www.thedailybeast.com

Share