Betulkan: WhatsApp Single Tick Tetapi Dalam Talian

Betulkan: WhatsApp Single Tick Tetapi Dalam Talian

WhatsApp ialah platform pemesejan sosial paling popular dengan berbilion pengguna aktif di seluruh dunia.

Adakah anda tahu bahawa walaupun aplikasi seperti WhatsApp mengalami ranap sistem dari semasa ke semasa? Bagaimanapun, hampir setiap aplikasi media sosial menunjukkan ralat sementara.

Baru-baru ini, ramai pengguna WhatsApp melaporkan bahawa ia menunjukkan status rakan mereka dalam talian, namun mesej yang dihantar menunjukkan satu tanda semak.

Apakah maksud ini? Mari kita ketahui.

WhatsApp Single Tick tetapi Maksud Dalam Talian

Ini hanyalah masalah yang pengguna hadapi sekarang.

WhatsApp menunjukkan status “Dalam Talian” walaupun seseorang tidak menggunakan apl itu.

Seseorang yang telah mematikan sambungan internet mereka, WhatsApp memberitahu anda bahawa mereka sedang dalam talian. Inilah sebabnya anda melihat satu tanda dalam mesej anda yang dihantar, walaupun ia muncul dalam talian. Ia sebenarnya bukan dalam talian jika ia menunjukkan satu tanda semak. Ini hanyalah pepijat.

Read More :   Muat turun percuma aplikasi Mega Millions untuk android

Maksud tanda tunggal dalam WhatsApp: Mesej telah dihantar dari pihak anda tetapi pengguna lain belum menerimanya lagi. Ini berlaku jika sambungan internet atau Wi-Fi mereka dimatikan.

Pepijat ini telah wujud selama seminggu sekarang, namun, WhatsApp masih belum menangani pepijat ini.

Bagaimana cara untuk membuat

Ralat tidak boleh diperbaiki di hujung anda. Anda mungkin perlu menunggu sehingga Pasukan Sokongan WhatsApp menemui ralat dan membetulkannya sendiri.

Berikut ialah beberapa kemungkinan pembetulan yang boleh anda cuba:

Tutup aplikasi: Jika anda menghadapi masalah ini, tutup sahaja apl WhatsApp, alih keluar apl tersebut daripada apl Terkini dan kemudian mulakan semula apl tersebut. Kini, anda tidak akan melihat bahawa mereka berada dalam talian. Kaedah ini telah diuji menggunakan dua peranti dan berfungsi dengan baik.

Read More :   Cara Semak Kuota Indosat

Kemas kini apl: Versi terkini sentiasa bebas daripada pepijat dan gangguan. Jika apl anda telah lama tidak dikemas kini, cuba kemas kini apl itu daripada Gedung Google Play atau App Store. Melakukannya boleh membetulkan ralat yang anda lihat.

Gunakan WhatsApp Web: Jika tiada apa-apa yang berkesan, cuba gunakan web WhatsApp. Buat masa ini, ralat nampaknya hanya berlaku dalam apl.

Share