Bekas ahli kumpulan Tinny dan DJ Naycha dijenamakan semula sebagai Zakioo

Bekas ahli kumpulan Tinny dan DJ Naycha dijenamakan semula sebagai Zakioo

Bekas ahli kumpulan hiplife Ghana, Nature & Agony telah menjenamakan semula dan memulakan semula kerjayanya dengan projek baharu.

Sebahagian daripada band yang melahirkan kerjaya legenda rap Gar Tinny dan DJ Naycha, Daymon Kotey kini telah menukar namanya kepada Zakioo.

Ia juga telah berkembang dan muncul semula untuk memimpin revolusi menentang kematian-kematian genre highlife dan hiplife.

Pemuzik berpengalaman, yang telah bertahan dalam dua generasi muzik sejak penampilan sulungnya di Teater Kebangsaan pada tahun 1994 dengan kumpulan Nature and Agony yang masih muda, percaya bahawa dia masih mempunyai bakat dan dinamik melodi yang memberinya peluang untuk membuat persembahan di Fun World. . Acara yang ditaja oleh Susu Kipas dengan kerjasama Pihak Berkuasa Seni dan Budaya Negara.

Selepas berehat seketika daripada muzik, pemuzik itu bersedia untuk menggembirakan peminatnya dengan lagu-lagu yang lebih menyegarkan.

Di bawah label rekod Black Mamba Musiq (BMM).

BMM ialah label muzik yang pengalaman individunya dalam kalangan muzik disatukan oleh Keahlian Eksekutif dan Pengurusan sejak pertengahan 90-an, apabila genre muzik Ghana Hip-Life akhirnya dikomersialkan.

Di bawah label rekod muzik yang hilang dan ganas, bakat muziknya didedahkan dan dikeluarkan ke persada muzik oleh ahli individu Black Mamba Musiq semasa, yang termasuk kumpulan seperti Nature & Agony, Tic Tac, Buk-Bak dll. Dia melihat bahawa dia sedang bekerjasama dengan artis. memasuki studio buat kali pertama dalam kerjaya muzik mereka dan menjadikan muzik dan klip video mereka menguasai gelombang udara.

Pada masa ini, label rekod Black Mamba Musique telah atas sebab tertentu menggantung kerjaya mereka untuk usaha niaga lain, tetapi masih memikul tanggungjawab untuk membawa artis kembali ke persada muzik yang mempunyai keupayaan untuk mempengaruhi masyarakat dengan tafsiran mereka tentang masa kini. Genre Afro Pop yang mencipta gelombang dalam dunia muzik. Salah seorang artis yang kini berada di pasaran ialah Zakioo, yang sebelum ini bergelar Nature & Agony.

Read More :   Baca Buku Eating Wizard Bab 71 Bahasa Inggeris Bahasa Indonesia Sarikata Kakaopage Spoiler Baca Dalam Talian Percuma

Sebab Black Mamba Musiq memulakan perjalanan ini terutamanya untuk memaksa tangan penganjur anugerah muzik untuk mencipta kategori seperti “artis dengan kemunculan semula paling mengagumkan pada tahun yang disemak.” Atau lebih baik lagi, “artis tahun ini dengan kerjaya bangkit semula yang mengagumkan”.

Label rekod itu juga mempunyai bakat muda dan bersemangat dalam kandang mereka yang bersedia untuk ditunjukkan kepada dunia dengan apa yang sedang mereka kuburkan di pelbagai studio.

Dihantar oleh ghanaweekend.com

Source : ghananewss.com

Share