Bagaimanakah kembar itu dipisahkan? Diterangkan

Bagaimanakah kembar itu dipisahkan?  Diterangkan

iaitu Bernardo dan Arthur Lima

Kembar Bernardo dan Arthur Lima, berumur 3 tahun, otak mereka bercantum akibat komplikasi semasa lahir. Mereka dipisahkan dengan bantuan pakar bedah Noor ul Owase Jeelani. Mari kita lihat siapa Bernardo dan Arthur Lima.

Gambar bayi

Gambar sebelum dan selepas pembedahan menunjukkan saudara-saudara. Mereka boleh dilihat berpegangan tangan dan berpisah di atas katil hospital dalam satu gambar.

siapakah bernardo dan arthur lima?

“Kejayaan pemisahan Bernardo dan Arthur adalah satu pencapaian yang mengagumkan untuk pasukan di Rio dan contoh hebat mengapa kerja Gemini Untwined sangat berharga,” katanya.

Berapa jam pembedahan diambil?

Dua pembedahan terakhir untuk kanak-kanak lelaki berusia 3 tahun itu, yang memerlukan hampir 100 kakitangan perubatan, mengambil masa lebih 33 jam.

Mereka melakukan sejumlah tujuh pembedahan selepas doktor menghabiskan masa berbulan-bulan mencuba kaedah berbeza hampir sebelum prosedur halus itu sebenarnya bermula.

Pakar kesihatan telah memuji hasil yang mengubah hidup, dengan Bernardo dan Arthur kini pulih selama kira-kira dua setengah tahun selepas ibu bapa mereka meminta bantuan daripada hospital.

Read More :   Senarai Premium Apl dan Permainan Boleh Muat Turun Percuma — Hujung Minggu #4 Mei 2022

Siapa pakar bedah kanak-kanak?

Di bawah bimbingan pakar bedah kanak-kanak Noor ul Owase Jeelani dari Great Ormond Street Hospital, kembar siam Bernardo dan Arthur Lima menjalani rawatan selama berjam-jam di Rio de Janeiro.

Dr Gabriel Mufarrej, pengarah pembedahan pediatrik di Instituto Estadual do Cerebro Paulo Niemeyer, bekerja dengan Encik Jeelani untuk mengawasi penjagaan.

Encik Jeelani menyifatkan prosedur itu sebagai “pencapaian hebat” oleh kakitangan perubatan, tetapi menegaskan bahawa organisasi itu bergantung kepada sumbangan daripada orang ramai untuk meneruskan kerjanya.

Apakah status perkahwinan?

Kami bukan sahaja memberikan masa depan baharu kepada kanak-kanak lelaki dan keluarga mereka, tetapi kami juga memberi kakitangan tempatan kemahiran dan jaminan yang mereka perlukan untuk melaksanakan projek yang sukar itu dengan jayanya pada masa hadapan.

Read More :   Bagaimana untuk membuka fail RAR pada Android tanpa 2022 terkini

Kami hanya boleh berharap untuk meningkatkan hasil untuk semua kanak-kanak dan keluarga dalam situasi yang mencabar ini melalui proses kerjasama dan perkongsian pengetahuan pada skala global.

“Ini hanya mungkin kerana sumbangan baik daripada penduduk umum.”

Adakah Pembedahan Berjaya Diselesaikan?

Kanak-kanak lelaki itu telah menerima rawatan di hospital tempat Dr Mufarrej telah bekerja selama dua setengah tahun dan pembedahan mereka akan “mengubah hidup”, sambungnya.

“Ibu bapa kanak-kanak lelaki itu adalah sebahagian daripada keluarga kami di hospital sejak mereka datang dari rumah mereka di daerah Roraima di Rio untuk mendapatkan bantuan kami dua setengah tahun lalu,” katanya.

Kami sangat gembira kerana proses itu berjaya dan hasil untuk kanak-kanak lelaki dan keluarga mereka telah memberi impak yang mendalam kepada kehidupan mereka.

Read More :   Petua memilih telefon bimbit mengikut keperluan anda, jangan tersalah pilih

Asas Gemini Untwined

Gemini Untwined, sebuah yayasan yang ditubuhkan oleh Encik Jaleeni untuk mengumpul wang untuk adik-beradik yang dilahirkan bercantum di kepala (sering dirujuk sebagai kembar craniopagus), menyokong kerja mereka.

Menurut organisasi itu, pemisahan Bernardo dan Arthur adalah salah satu proses paling sukar yang pernah diselesaikan. ramai pakar bedah tidak percaya ia mungkin.

Apa yang dikatakan laporan amal?

Menurut badan amal itu, kedua-dua kembar itu mencapai kemajuan yang baik semasa berada di hospital dan akan menerima sokongan untuk pemulihan selama enam bulan.

Kembar siam dilahirkan setiap 60,000 kelahiran, dan hanya 5% daripadanya adalah persaudaraan, menurut statistik Gemini.

TERUSKAN MEMBACA,

Apakah asteroid 2022 OE2? Bilakah ia akan menyeberangi Bumi? Diterangkan

Siapa Carolyn Bryant Donham? Temui penuduh Emmett Till selepas 20 tahun

Ikuti kami Twitter untuk menerima pemberitahuan segera tentang berita terkini.

Share