Bagaimanakah Johnny Famechon meninggal dunia? Punca kematian Diterangkan

Bagaimanakah Johnny Famechon meninggal dunia?  Punca kematian Diterangkan

Bagaimanakah Johnny Famechon meninggal dunia?  Punca kematian Diterangkan

Legenda tinju Australia Johnny Famechon meninggal dunia pada usia 77 tahun. Mari kita lihat bagaimana dia meninggal dunia dan punca kematian Johnny Famechon secara terperinci

Bagaimanakah Johnny Famechon meninggal dunia?

Selepas bersara daripada tinju pada tahun 1970, pengadil itu menjadi terkenal dan mengekalkan bentuk badannya dengan berlari maraton.

Famechon terkenal dengan kepandaiannya mengendalikan sarung tangan, tetapi dia juga membuktikan dia tabah di luar gelanggang dengan bertarung pada 1991 selepas dilanggar sebuah kereta berhampiran Padang Lumba Kuda Ladang Warwick Sydney.

Atlet itu mengalami trauma otak dan strok apabila dia sedar daripada koma 10 hari selepas terkena, tetapi kembali menikmati apa yang dipanggilnya “kehidupan yang indah”.

Isterinya Glenys memberi penulis tinju Grantlee Kieza akaun berikut: “Dia berada di acara sukan di Warwick Farm dan sedang kembali ke hotelnya apabila dia dilanggar oleh kereta itu.”

Punca kematian Johnny Famechon

Johnny Famechon telah meninggal dunia pada usia 77 tahun selepas pertempuran yang berani untuk pulih daripada a kemalangan traumatik yang menyebabkan dia koma.

Menurut laporan perubatan, penyakitnya yang lama menjadi punca kematian Johnny Famechon

sejarah perubatan Johnny

Tahun 1960-an, ketika Johnny Famechon adalah juara kelas bulu Australia, adalah “keras” dan “hebat”, dalam kata-katanya.

Famechon bersara selepas menewaskan petinju legenda Jepun Fighting Harada pada tahun 1970. Bagaimanapun, ini bukan pertarungan terakhirnya.

Bekas juara itu, yang disifatkan dalam media sebagai “sangat cergas” dan “peninju paling berkelas di Australia”, telah dirempuh sebuah kereta yang dipandu laju pada 1991.

Famechon mengalami kerosakan otak yang teruk dan kemudiannya diserang angin ahmar. Dia lumpuh sebelah kiri.

Menurut Glenys Famechon, isteri Johnny dan rakan kongsi lama, “Ia seperti menjadi kanak-kanak kecil lagi.”

Johnny tidak akan dapat berjalan lagi, kata doktor kepada keluarga Famechon selepas berbulan-bulan menjalani rawatan di hospital di Sydney dan Melbourne. Kami berdua meninggalkan sana sambil menangis, dakwa Glenys. Saya tidak akan selamanya seperti ini, John mengisytiharkan.

Rawatan Johnny Famechon

Ragnar Purje, seorang pakar Karate Goju dengan teori pelik tentang bagaimana pergerakan dan keplastikan otak boleh membantu meningkatkan Johnny, telah dibawa ke Glenys dan Johnny pada tahun 1993. Ragnar Purje ialah orang pertama yang Glenys jumpa dan Johnny.

Walaupun dia menghadapi banyak kesukaran dengan pertuturan, Ragnar Purje masih ingat menghabiskan tiga jam bersama John dan Glenys pada pertemuan pertama mereka dan kagum dengan kepandaian John.

Purge menyedari bahawa meningkatkan kesihatan John memerlukan pergerakan.

Dia diserang angin ahmar selepas kemalangan itu, ia didedahkan.

Ini memberi kesan yang ketara pada bahagian kirinya dan lengan kirinya ketat sehingga satu tan. Aku membukanya dengan berhati-hati dan perlahan-lahan.

Saya mengunci tangan kiri saya dengan tangan kirinya dan mula memanipulasi dengan berhati-hati. Pergerakan, pergerakan dan lebih banyak pergerakan adalah keinginan yang berterusan.

Johnny Famechon peningkatan kesihatan

Glenys menyedari perubahan ketara dalam tingkah laku dan keupayaan Johnny. “Fikiran John hanya menembak.”

Saya tidak menyangka dia akan mempunyai kekuatan untuk mengangkat dagunya semula, tetapi Ragnar berjaya melakukannya sambil masih bercakap dengan sangat lembut dan dengan dagunya diletakkan di dadanya.

Pourge percaya bahawa pemulihan luar biasa Johnny adalah hasil daripada disiplin diri, motivasi diri dan kesanggupannya untuk melakukan banyak usaha sebagai tambahan kepada terapi senaman selama bertahun-tahun. “Dia kekal juara”

John sanggup bekerja dengan saya dan terima kasih kepadanya saya dapat mempromosikan kedudukannya melebihi apa yang dia lakukan dengan rawatan itu.

Sejak kemalangan itu, Glenys berada di sisi Johnny dan memanggil pemulihannya sebagai “ajaib”.

“Kehidupan kita sekarang sangat normal.” Walaupun terdapat batasan, John benar-benar penuh dengan kehidupan.

“Orang ramai suka melawatnya dan dia berinteraksi dengan semua orang, yang tidak dapat dia lakukan sebelum ini.”
Dia hebat, pada pendapat saya. Johnny bersetuju.

Menurut bekas juara itu, “Saya berasa cukup baik.” Saya gembira melihat bahawa saya boleh bergerak, berjalan dan melaksanakan tugasan yang sebelum ini tidak dapat saya lakukan. Semuanya berjalan lancar.

Siapa Johnny Famechon?

Johnny ialah penerima jawatan 2003 untuk Dewan Kemasyhuran Tinju Kebangsaan Australia kategori Moderns dan merupakan yang ke-3 meningkat kepada status Legend pada tahun 2012.

Famechon dilahirkan di Paris, Perancis. Dia dan ibu, bapa dan adik lelakinya berpindah dari Paris ke Ferntree Gully, Victoria, Australia pada tahun 1950 ketika dia berumur lima tahun.

Kerjaya Johnny

Dia mempertahankan gelaran kelas bulu WBC menentang Fighting Harada dari Jepun dan menang dalam keputusan mata yang kontroversi. Dalam perlawanan timbal balik kejuaraan dunia menentang Harada di Jepun enam bulan kemudian, Famechon menang dengan tegas, mengalahkan Harada pada pusingan keempat belas.

Dia mempertahankan gelaran WBCnya pada 9 Mei 1970 di Rom menentang Vicente Saldivar dari Mexico, dan selepas tewas dalam pertarungan dengan keputusan mata rapat, bersara tidak lama kemudian. Juga, dia Dia dilatih oleh Ambrose Palmer sepanjang kerjaya profesionalnya dan tidak pernah bertanding sebagai amatur.

Keluarga Johnny Famechon

Pada tahun 1970, Johnny Famechon berkahwin dengan Elise Famechon. Oleh itu, Elise dan Johnny telah berkahwin di St. Brigid dalam Mordialloc dan Johnny sangat gembira memilikinya sebagai pasangan hidupnya.

Selepas berpindah ke Frankston, mereka mengalu-alukan Paul sebagai anak pertama mereka. Pavlos berusia 50 tahun pada masa ini.

Walaupun tarikh lahir sebenar Elise tidak pasti, dia kini kelihatan berusia tujuh puluhan.

Anak perempuan pasangan itu Danielle, dilahirkan pada tahun 1974, kini berusia 48 tahun. Isteri peninju itu, Elise, adalah seorang pengasuh yang baik yang menjaga keluarga dan mempunyai pandangan positif terhadap kehidupan.

Selepas bercerai dengan Elise pada tahun 1997, Johnny kemudiannya berkahwin dengan Glenys. Walaupun tiada maklumat tentang lokasi semasanya, dia pasti berasa sedih selepas mengetahui tentang kematiannya. daripada suami

Paul dan Danielle adalah dua anak Johnny Famechon daripada perkahwinan pertamanya. Peninju itu adalah ibu bapa yang setia kepada anak-anaknya.

Setahun sebelum kemalangan keretanya pada tahun 1991, dia pergi temu janji buta dengan isteri keduanya, Glenys. Selepas peristiwa yang mengubah hidup itu, dia masih mahu berkahwin dengan Glenys, tetapi tidak akan bersumpah sehingga dia tiba di altar.

Famechon menunda melakukannya untuknya seketika sebelum melakukannya sendiri pada tahun 1997.

Penghormatan kepada kematian Johnny Famechon

Sejarah Tinju tweet,

Harada yang hebat sepanjang zaman Fighting Jepun, bintang heavyweight Johnny Famechon dan Lionel Rose, juara dunia Orang Asli Australia pertama, di padang golf Australia pada tahun 1975.

Smokie Dawson tweet,

Vale Johnny Famechon. Peninju kegemaran saya sepanjang zaman #RIP

Jean-Pierre berkata,

“Johnny” Famechon, 77, meninggal dunia di Melbourne, meninggalkan popularitinya sebagai tukang yang membantu mempopularkan permainan itu di Australia.

Umur tweeted,

#BERPECAH: Legenda tinju Australia Johnny Famechon telah meninggal dunia pada usia 77 tahun.

Bennis tweet,

Berita yang sangat menyedihkan. Juara dalam gelanggang yang membuat kesan yang lebih besar daripada itu. Sederhana, murah hati dan memberi inspirasi. Lembah

TERUSKAN MEMBACA,

Bagaimanakah Jackie Walorski meninggal dunia? Kemalangan jalan raya & Punca kematian Penjelasan

Bagaimanakah Jack Deloplaine mati? Pittsburgh Steelers Punca Kematian

Ikuti kami Twitter untuk menerima pemberitahuan segera tentang berita terkini.

Read More :   1200+ Nama Persatuan FF Cool dengan simbol dan logo terbaharu 2022
Share