Apple sedang mengembangkan slot iklan pada halaman utama App Store

Apple sedang mengembangkan slot iklan pada halaman utama App Store

App Store Apple pada masa ini menawarkan dua slot untuk pengiklan: satu dalam tab Carian kedai dan satu dalam hasil carian. Kini, dua iklan App Store baharu akan membawakan slot tambahan: satu pada halaman utama App Store Today dan satu pada halaman apl individu.

App Store Apple pada iPhone
App Store Apple pada iPhone

Chance Miller untuk 9to5Mac:

Apple menyatakan bahawa tab Hari Ini yang lain akan kekal tertumpu pada pemilihan dan penemuan – tempat iklan akan ditandakan dengan jelas sebagai iklan menggunakan sepanduk/latar belakang biru yang sama seperti iklan carian. Ini jelas sekali akan menjadi peletakan iklan yang cukup lumayan untuk Apple dan pembangun kerana ia betul-betul pada halaman yang pengguna lihat apabila mereka mula-mula membuka App Store.

Peletakan iklan baharu kedua datang terus pada halaman produk itu sendiri. Ini bermakna pembangun kini boleh meletakkan iklan pada halaman produk untuk apl lain. Titik ini berada di bahagian bawah halaman produk, di bawah bahagian sepanduk yang menunjukkan apl lain daripada pembangun ini.

Pembangun tidak akan dapat menyasarkan apl tertentu apabila membida untuk peletakan iklan halaman produk. Sebagai contoh, Twitter tidak dapat menyasarkan Tweetbot secara khusus. Walau bagaimanapun, iklan akan relevan untuk setiap halaman produk. Ini bermakna anda boleh (dan mungkin akan) melihat iklan untuk pesaing langsung pada halaman apl.

Muat turun MacDailyNews: Slot iklan baharu ini dikenal pasti dengan jelas sebagai iklan dan berada di tempat yang logik yang anda harapkan App Store menawarkan cara untuk menjangkau bakal pelanggan.

Read More :   Tidak. 1 Supreme Warrior bab 2708

Sila bantu menyokong MacDailyNews. Klik atau ketik di sini untuk menyokong kami bebas blog teknologi. Terima kasih!

Beli Apple Store di Amazon.

Share