Apple merancang penjualan bon empat bahagian untuk membiayai pembelian balik saham

Apple merancang penjualan bon empat bahagian untuk membiayai pembelian balik saham

Apple sedang menyediakan penjualan bon empat bahagian untuk membiayai pembelian balik saham dan membayar dividen kepada pelabur, kata syarikat itu dalam deposit dengan Suruhanjaya Pasaran Modal.

epal

Sabrina Escobar untuk Barron’s:

Tempoh matang bon berkisar antara tujuh hingga 40 tahun. Apple tidak mendedahkan jumlah wang yang diperolehnya atau kadar faedah yang akan dibayarnya.

Saham Apple jatuh 1% dalam dagangan prapasaran pada hari Isnin.

Agensi penarafan kredit Moody’s menaik taraf penarafan jangka panjang Apple kepada Aaa pada bulan Disember. Ini adalah penarafan tertinggi Moody, yang hanya diberikan kepada syarikat yang mempunyai tahap risiko kredit terendah.

Nota MacDailyNews: Pada bulan April, lembaga Apple meluluskan peningkatan $90 bilion dalam program pembelian balik saham sedia ada.

Read More :   Bagaimana untuk mendapatkan THR dari Shopee Games Planting

Sila bantu menyokong MacDailyNews. Klik atau ketik di sini untuk menyokong kami bebas blog teknologi. Terima kasih!

Beli Apple Store di Amazon.

amzn_assoc_tracking_id = “macdailynews-20”; amzn_assoc_ad_mode = “manual”; amzn_assoc_ad_type = “pintar”; amzn_assoc_marketplace = “amazon”; amzn_assoc_region = “AS”; amzn_assoc_design = “persekutuan_dipertingkatkan”; amzn_assoc_asins = “B09G9FPHY6”; amzn_assoc_placement = “adunit”; amzn_assoc_linkid = “34ba7e8b3a10de5ddc0bdf104fee44c0”;

Penerbitan Apple merancang penjualan bon empat bahagian untuk membiayai pembelian balik saham muncul pertama kali pada MacDailyNews.

Share