Apple mengalahkan Street dalam hasil dan EPS

Apple mengalahkan Street dalam hasil dan EPS

Apple hari ini melaporkan keputusan kewangan untuk suku ketiga tahun fiskal 2022 yang berakhir pada 25 Jun 2022. Syarikat mencatatkan rekod hasil suku Jun sebanyak $83.0 bilion, meningkat 2 peratus tahun ke tahun dan pendapatan suku tahunan bagi setiap saham dicairkan $1.20.

Apple Park di Cupertino, California
Apple Park di Cupertino, California

“Keputusan rekod suku ini menggambarkan usaha berterusan Apple untuk berinovasi, memacu ciri baharu dan memperkayakan kehidupan pelanggan kami,” kata Tim Cook, Ketua Pegawai Eksekutif Apple, dalam satu kenyataan. “Seperti biasa, kami memimpin dengan nilai kami dan menyatakannya dalam semua yang kami bina, daripada ciri baharu yang direka untuk melindungi privasi dan keselamatan pengguna, kepada alat yang akan meningkatkan kebolehcapaian, sebahagian daripada komitmen lama kami untuk mencipta produk untuk semua orang. “

Read More :   Instagram Lite MODs APK 314.0.0.5.108 Muat turun

“Keputusan suku Jun terus menunjukkan keupayaan kami untuk menguruskan perniagaan kami dengan berkesan walaupun dalam persekitaran operasi yang mencabar. Kami mencatatkan rekod hasil suku bulan Jun dan pangkalan peranti aktif kami yang dipasang mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dalam setiap segmen geografi dan kategori produk, “kata Luca Maestri, CFO Apple, dalam satu kenyataan. “Sepanjang suku tersebut, kami menjana hampir $23 bilion dalam aliran tunai operasi, mengembalikan lebih daripada $28 bilion kepada pemegang saham kami dan terus melabur dalam rancangan pertumbuhan jangka panjang kami.”

Pecahan Hasil:
• iPhone: $40.665 bilion (berbanding $39.570 bilion setiap tahun)
• Mac: $7.382 bilion (berbanding $8.235 bilion tahun)
• iPad: $7.224 bilion (berbanding $7.368 bilion tahun)
• Boleh pakai, rumah dan aksesori: $8.084 bilion (berbanding $8.775 bilion setiap tahun)
• Perkhidmatan: $19.604 bilion (berbanding $17.486 bilion setiap tahun)

Read More :   Laluan dan Tarif Lawatan Sangyang Heuleut, Tasik Purba di Tengah Hutan

Lembaga pengarah Apple mengisytiharkan dividen sebanyak $0.23 sesaham saham biasa Syarikat. Dividen itu akan dibayar pada 11 Ogos 2022 kepada pemegang saham pada penutupan perniagaan pada 8 Ogos 2022.

Menjelang laporan pendapatan Apple, konsensus penganalisis Wall Street (FactSet) menjangkakan Apple memperoleh $1.16 sesaham atas hasil $82.8 bilion bagi suku tersebut.

Muat turun MacDailyNews: Padat!

Nota MacDailyNews: Panggilan persidangan Apple untuk membincangkan keputusan suku fiskal ketiga dan kemas kini perniagaannya dijadualkan pada Khamis, 28 Julai 2022, jam 2 petang. PDT / 5 petang ET. Kami akan menutupnya dengan nota langsung seperti biasa di sini.

Sila bantu menyokong MacDailyNews. Klik atau ketik di sini untuk menyokong kami bebas blog teknologi. Terima kasih!

Read More :   Cash Robot Apk Cek Terkini Dapatkan Wang 2022 Terbukti Membayar

Beli Apple Store di Amazon.

Share