Aplikasi Pengubah Suara Video Terbaik

Aplikasi Pengubah Suara Video Terbaik
Aplikasi Video Voice Changer

Audio yang tidak jelas diatasi dengan aplikasi penukar suara video terbaik – Dalam video, bunyi memainkan peranan penting. Tanpa disedari, orang yang menonton video boleh meninggikan suara. Lebih-lebih lagi apabila ucapan daripada orang dalam video itu sangat kecil atau sangat rendah kerana kualiti rakamannya penuh dengan bunyi. Perkara seperti ini membuatkan ramai pencipta menggunakan apl penukar suara untuk mengedit kandungan mereka.

Memang tidak dinafikan ada perkara tertentu yang menjadikan kualiti bunyi sangat bagus. Salah satunya ialah melaraskan kualiti bunyi melalui aplikasi. Berikut ialah beberapa pilihan apl yang boleh digunakan untuk menambah baik audio dalam video:

Audio yang tidak jelas diatasi dengan aplikasi penukar suara video terbaik

1. Tombra

    Aplikasi Video Voice Changer

Apl berbilang fungsi oleh Timbre Inc dengan saiz 15 MB di Gedung Play. Kualiti ditunjukkan oleh bunyi yang dikekalkan dalam proses penyuntingan supaya tidak pecah. Terdapat pelbagai fungsi yang boleh digunakan semasa mengedit audio, seperti menggabungkan fail, menukar, menukar bitrate, membalikkan audio dan banyak lagi bergantung pada keperluan anda. Bukan itu sahaja, tetapi anda juga boleh menambah GIF pada video dan menukar nisbah bidang untuk menjadikannya kelihatan lebih tepat.

2. Keberanian

    Aplikasi Video Voice Changer

Apl penukar suara video seterusnya ialah Audacity. Ia ringan kerana aplikasi ini bersaiz 20 MB dan anda boleh bergantung padanya untuk pemprosesan audio untuk menjadikannya lebih selesa untuk didengari. Sifatnya sendiri sumber terbuka dan platform silang menjadikannya agak popular.

Ramai pemula juga menggunakannya kerana cirinya yang mudah difahami dan ringkas. Antaranya termasuklah menggabungkan kesan bunyi, mengurangkan vokal, memotong suara dan sebagainya. Satu lagi kelebihan Audacity terletak pada pelbagai pemalam untuk menjadikan bunyi yang dihasilkan lebih jelas.

3. Pengubah Suara Video, aplikasi Penukar Media

    Aplikasi Video Voice Changer

Apl ini ada di sini untuk menukar audio kepada banyak format seperti MP3, WAV, FLV dan banyak lagi. Ciri penuhnya menjadikan apl 15 MB ini mencapai lebih daripada 10 juta muat turun. Pengguna boleh memotong bunyi, melaraskan kelajuan dan sebagainya untuk menghasilkan bunyi yang menyenangkan.

4. Editor Audio Lexis

Lexis ialah aplikasi penukar suara video yang bersaiz sangat ringan iaitu 12 MB. Aplikasi yang merupakan hasil daripada pembangun Jawatankuasa Khas telah menerima 10 juta muat turun di pasaran Play Store. Ia disokong oleh skor ulasan 4.5 yang agak tinggi.

Kelebihan Lexis ialah mempunyai sepuluh penyamaan untuk menghasilkan bunyi yang lebih merdu. Pengguna yang ingin mengimport lagu terbaharu juga boleh berbuat demikian dengan apl ini. Terdapat banyak format audio yang disokong dari MP3 hingga WMA.

5. Video Voice Changer, aplikasi Super Sound

Super Sound merupakan salah satu aplikasi penyuntingan audio yang bersaiz agak kecil iaitu 20 MB. Keunikan aplikasi ini ialah adanya ciri yang dipanggil komposer yang boleh digunakan untuk mencipta bunyi baharu. Fungsi lain seperti memotong audio, menukar, mencampur dan menukar fail boleh didapati dalam Super Sound, supaya bunyi yang terhasil kedengaran lebih selesa.

6. Editor Video Audio

Seperti namanya, aplikasi penukar suara video ini mempunyai pelbagai ciri yang boleh menambah keunikan audio dalam sesebuah video. Datang daripada pembangun AndroTech Mania, apl 11MB ini padat dengan ciri yang boleh menyesuaikan bunyi. Bermula daripada meredam suara, menambah lagu, mencampurkan bunyi untuk menghasilkan bunyi baru yang menyeronokkan. Bunyi Video telah dimuat turun oleh lebih daripada 1 juta orang.

Jadi maklumat tentang aplikasi penukar suara video yang boleh digunakan secara percuma. Walaupun video adalah kandungan yang menggunakan grafik sebagai hidangan utamanya, audio adalah perkara kedua yang menarik perhatian penontonnya. Terutama untuk kandungan berasaskan muzik yang kadangkala anda tidak perlu menonton video tersebut. Pilih aplikasi yang sesuai dengan keperluan anda untuk menjadikan video lebih berkualiti.

Baca juga: Ketahui cara untuk menghilangkan bunyi bising dalam video dengan 5 aplikasi iniPaparan siaran:
57

Read More :   Muat turun Basara PPSSPP Emuparadise – FarisTekno
Share