Aplikasi 3D Moving Photos – metroandalas.co.id

Aplikasi 3D Moving Photos – metroandalas.co.id
Aplikasi Foto Bergerak 3D

5 Apl Foto Bergerak 3D yang Disyorkan pada Android dan Iphone – Menggunakan apl foto animasi 3D ialah satu penyelesaian yang boleh menjadikan kandungan media sosial anda kelihatan lebih menarik. Walaupun ia kelihatan memerlukan kemahiran teknikal montaj, mencipta foto animasi agak mudah. Kebanyakan aplikasi telah menyediakan pelbagai penapis kesan yang boleh digunakan mengikut kehendak pengguna.

Dengan pelbagai ciri yang ada, ia membolehkan pengguna menjadi kreatif dan membuat animasi mereka sendiri mengikut kehendak mereka. Walau bagaimanapun, daripada banyak aplikasi pengeditan foto mudah alih yang tersedia, tidak semuanya mempunyai spesifikasi ringan yang membolehkan pengguna mengedit secara percuma. Berikut ialah 5 cadangan untuk apl editor foto animasi 3D yang boleh digunakan pada telefon Android dan Iphone:

5 Apl Foto Bergerak 3D yang Disyorkan pada Android dan Iphone

1. Lari

Aplikasi Foto Bergerak 3D

Cadangan aplikasi pertama jatuh pada Loopsie – Editor Foto 3D. Aplikasi penyuntingan foto ini boleh dimuat turun pada Android dan Iphone. Loopsie sangat ringan untuk dikendalikan telefon pintar dengan saiz hanya 16 MB. Aplikasi ini dilengkapi dengan ciri-ciri yang agak komprehensif bermula daripada penyuntingan foto hinggalah kepada penyuntingan video. Loopsie menawarkan banyak kesan 3D dan sinematik yang boleh digunakan pada foto pengguna. Selain itu, fungsi lanjutan lain tersedia, seperti kesan gelung, penstabil untuk foto yang jelas dan nisbah kualiti foto yang diedit.

2. Motionleap

Aplikasi Foto Bergerak 3D

Aplikasi kedua yang disyorkan ini juga boleh dimuat turun di Android dan Iphone iaitu Motionleap – Photo Animator oleh Lightricks. Selain daripada mencipta kesan animasi pada foto, aplikasi ini dialihkan oleh Lightricks Ltd. Ia juga menawarkan ciri lain yang mesti anda cuba. Daripada menggunakan kesan kepada latar belakang foto, anak panah intuitif untuk mencipta dan melaraskan animasi, memilih kawasan imej animasi atau pegun dan kesan foto 3D. Menggunakan Motionleap, pengguna boleh memilih bahagian foto mereka sendiri yang ingin dianimasikan.

3. Zootropik

Jika dua cadangan di atas tidak mencukupi, anda boleh mencuba aplikasi penyuntingan foto animasi ini. Zoetropic – Photo in Motion menawarkan beberapa kesan sinematik yang menakjubkan. Kesan ini boleh digunakan dengan apl bertopeng dalam foto dan beberapa bahagian yang anda mahu alihkan atau bekukan. Bukan hanya dalam format imej, untuk aplikasi bertopeng turut menyediakan pelbagai video eksklusif yang boleh digunakan. Selain menyunting foto dalam gerakan, Zoetropic juga boleh menawarkan ciri untuk menambah audio/muzik pada suntingan pengguna.

4. PixaMotion

Satu lagi aplikasi pengeditan foto gerakan yang menakjubkan ialah PixaMotion Loop Photo Animator & Photo Video Maker. Aplikasi ini dilengkapi dengan banyak ciri yang serupa seperti beberapa aplikasi di atas. Beberapa ciri ini ialah kesan animasi, bertopeng, serta tetapkan nisbah format dan kualiti pengeditan. Bukan itu sahaja, PixaMotion cukup unggul untuk digunakan sebagai penyunting video foto pendek. Ciri penyuntingan kamera FX juga menjadikan foto yang diedit secara automatik lebih tajam dengan rupa HD.

5. Apl Foto Bergerak 3D, Movepic

Cadangan aplikasi kelima jatuh kepada Movepic – Photo Motion. Aplikasi ini menawarkan ciri yang agak mudah untuk digunakan pada kedua-dua telefon Android dan Iphone. Dalam aplikasi ini, pengguna boleh menyesuaikan gerakan dan kelajuan animasi, bertopeng, tetapkan penapis foto dan edit foto ke dalam filem sci-fi. Dilengkapi dengan pelbagai kesan sinematik dan alatan penyuntingan foto asas, Movepic patut dicuba untuk mencipta foto animasi.

Ini ialah pengesyoran untuk apl foto bergerak 3D yang boleh digunakan pada Android dan Iphone. Aplikasi ini boleh dimuat turun di Play Store / App Store dengan saiz yang tidak terlalu besar. Selain itu, aplikasi yang disyorkan di atas masih juga menyediakan perkhidmatan percuma secara percuma langganan. Selamat mencipta!

Baca juga: 7 Aplikasi Penyuntingan Foto Seperti Selebriti TerkenalPaparan Siaran:
162

Read More :   Tanda zodiak yang manakah anda paling serasi?
Share