Apl pengeditan video Android terbaik tanpa tera air

Apl pengeditan video Android terbaik tanpa tera air

Apl penyuntingan video Android – Penyuntingan video, nampaknya semakin anda datang ke sini, semakin anda memerlukannya. Banyak minat menggunakan video sebagai medium. Contohnya, untuk iklan, tugasan sekolah atau kolej, pembikinan filem dan banyak lagi aktiviti yang melibatkan video sebagai medium.

Untuk menjadikan video lebih kemas dan menarik, proses penyuntingan diperlukan. Proses penyuntingan video ini tidak boleh dilakukan tanpa aplikasi penyuntingan video. Bagi pengguna yang sudah mahir dalam bidang penyuntingan video, kebanyakan mereka menggunakan komputer berspesifikasi tinggi untuk penyuntingan video yang maksimum.

Walau bagaimanapun, tidak semua orang mempunyai peranti atau komputer yang berkebolehan untuk menyunting video. Tidak perlu risau, zaman sekarang semakin maju, ramai pembangun aplikasi penyuntingan video telah mengeluarkan aplikasi mereka dalam versi mudah alih.

Bagi anda yang memerlukan aplikasi penyuntingan video untuk dipasang pada telefon bimbit anda, berikut ialah beberapa cadangan untuk aplikasi penyuntingan video Android untuk anda. Dengar baik-baik ya!

Apl penyuntingan video Android

Terdapat begitu banyak aplikasi penyuntingan video Android hari ini. Sudah tentu ini memudahkan sesiapa sahaja, termasuk anda, untuk mengedit video. Selain boleh mengedit di mana-mana, versi mudah alih aplikasi penyuntingan video juga lebih mudah digunakan.

Sebagai permulaan, versi mudah alih apl pengeditan video akan sangat berguna untuk melengkapkannya. Selain mudah, aplikasi penyuntingan video Android juga menawarkan banyak kelebihan yang tidak kalah dengan aplikasi versi PC.

Bagi anda yang mencari Apl penyuntingan video Androidberikut adalah beberapa cadangan.

FimoraGo

Apl penyuntingan video Android

FilmoraGo, bagi anda yang sudah lama berkecimpung dalam dunia penyuntingan video, anda mesti sudah biasa dengan aplikasi unik ini. Aplikasi yang sering digunakan untuk mengedit video pada komputer yang mempunyai spesifikasi rendah, kini hadir versi mudah alih. Seperti versi PC, FilmoraGo tidak memerlukan banyak ruang pada telefon anda. Saiz FilmoraGo hanya lebih kurang 79 Mb, jadi bagi anda yang mempunyai telefon bimbit dengan ruang storan yang minimum, anda masih boleh memasangnya.

Read More :   Kemas kini terkini mengenai Senarai Pinjaman Tidak Sah Tidak Rasmi OJK, Berhati-hati agar tidak terjebak dengan tawaran tersebut

FilmoraGo juga menyediakan ciri menarik yang boleh anda gunakan seperti memotong klip, menambah penapis, teks, pelekat dan juga muzik untuk menambah latar belakang video untuk menjadikannya lebih rancak.

Bagi anda yang pertama kali menggunakan aplikasi penyuntingan video pada telefon anda, jangan risau kerana Filmora mempunyai antara muka yang ringkas tetapi tidak membosankan.

Jika anda ingin menikmati lebih banyak ciri, anda boleh menggunakan FilmoraGo berbayar yang boleh dimuat turun di kedai mainan google.

Kinemaster

Apl penyuntingan video Android

Kinemaster ialah salah satu aplikasi penyuntingan video yang paling popular di kalangan pengguna Android. Aplikasi ini sering digunakan oleh mereka yang sering mencipta kandungan untuk tujuan memuat naik media sosial.

Kinemaster sememangnya sering menjadi tunjang utama untuk penyuntingan video mudah alih. Selain saiznya yang ringan, Kinemaster juga menampilkan kawalan penyuntingan yang mudah. Sesuai untuk anda yang masih pemula dalam dunia editing.

Kinemaster mempunyai fungsi penyuntingan video standard seperti memangkas video, menambah video, menambah pelekat, teks dan muzik.

Anda boleh memuat turun Kinemaster secara percuma di Playstore atau App Store. Jika anda ingin menghilangkan tera air dan menikmati ciri unggulnya, anda boleh menggunakan Kinemaster Pro.

VivaVideo

Apl penyuntingan video Android

Diikuti oleh VivaVideo. Seperti Kinemaster, VivaVideo juga sangat popular di kalangan pengguna Android. Malah, sehingga kini, muat turun VivaVideo di playstore telah melepasi 100 juta muat turun.

VivaVideo ialah aplikasi penyuntingan video Android yang boleh dikatakan ringan juga. Ia mempunyai ciri penyuntingan video yang boleh anda gunakan untuk menghidupkan video anda. Ciri yang dimiliki oleh VivaVideo termasuk beratus-ratus kesan, potong dan gabungkan video, tambah teks, tambah pelekat dan sebagainya.
VivaVideo juga mempunyai kelebihan untuk membuat perubahan dalam beberapa minit.

Read More :   Agong berkenan menderma kepada SMA (Arab) Yayasan Al-Kahriah

Bagi anda yang baru cuba mengedit video, aplikasi VivaVideo ini sesuai untuk anda yang masih baru. Selain antara muka pengguna yang mesra, kawalan untuk menyunting tidak terlalu sukar.

Bagi anda yang berminat, anda boleh mendapatkannya secara percuma di playstore.

Klip Tayangan Perdana Adobe

Editor video apk android

Adobe premiere, siapa yang tidak tahu perisian ini. Anda juga mungkin biasa dengan Adobe. Sesetengah orang mungkin berfikir bahawa Adobe hanya membuat aplikasi atau perisian khusus untuk komputer. Tidak, Adobe juga telah berkembang untuk mencipta aplikasi yang boleh dipasang pada peranti mudah alih Android. Salah satunya ialah aplikasi penyuntingan video Android Adobe Premier Clip.

Pengguna yang mahu Muat turun Adobe Premiere Pro secara percuma tetapi anda takut mendapat versi cetak rompak anda harus melihat dengan lebih dekat alternatif mudah alih ini kerana ia mengandungi semua ciri dan alatan yang diperlukan untuk kerja profesional dengan rakaman.

Kedua-duanya mempunyai ciri penyuntingan video asas seperti memangkas video, menggabungkan video, menambah kesan, muzik, teks, pelekat dan menambah peralihan. Video yang anda sunting kelihatan lebih seperti suntingan profesional. Anda juga boleh membuat kandungan menarik dengan mudah untuk dimuat naik ke media sosial.

Jika anda berminat, anda boleh memuat turunnya di Playstore dan jika anda ingin menikmati lebih banyak ciri, anda boleh menggunakan aplikasi Adobe Premier Clip versi Pro.

Read More :   Berikut ialah cara untuk memuat turun alat Andromax di Gedung Play

Pengarah Kuasa

Apl penyuntingan video Android

Power Director ialah aplikasi penyuntingan video yang juga terkenal kepada mereka yang kerap menyunting video. Sebelum ini, Pengarah kuasa ini hanya hadir sebagai perisian penyuntingan video pada PC, tetapi kini pembangun aplikasi ini mengeluarkannya untuk versi mudah alih.
Apl penyuntingan video yang dicipta oleh pembangun CyberLink ini boleh digunakan pada Android atau iOS.

Versi mudah alih Power Director ini boleh membantu anda dalam penyuntingan video. Ia dilengkapi dengan ciri-ciri yang boleh menjadikan video anda yang diedit lebih sejuk. Ciri yang boleh anda gunakan termasuk pemangkasan dan penggabungan video, menambah lebih daripada 30 kesan dan peralihan, menambah teks dan banyak lagi.

Kelebihan Power Director ini ialah ia mempunyai ciri skrin hijau yang boleh digunakan oleh pengguna.

dengan pantas

Apl penyuntingan video Android seterusnya ialah Pantas. Pantas sering digunakan sebagai pilihan untuk menyunting video kerana ia sangat mudah digunakan. Seperti namanya, Pantas, apl pengeditan video unik ini, boleh membantu anda mengedit video dengan cepat.

Bagi anda yang masih pemula, Pantas ini sesuai untuk anda gunakan sebagai cara mengedit video anda. Kerana aplikasi ini sangat mudah digunakan. Pantas menyediakan fungsi templat yang boleh anda gunakan secara automatik tanpa banyak kerumitan.

Dengan ciri ini, anda hanya perlu memilih video yang ingin anda edit dan kemudian pilih templat yang disediakan oleh aplikasi ini.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak berpuas hati dengan templat yang disediakan, anda boleh mengeditnya secara manual dengan memotong, menampal, menambah kesan, teks, pelekat, dsb.

Baca juga:

Perkataan terakhir

Jadi ulasan aplikasi penyuntingan video Android kami kali ini, kami harap ia berguna!

Share