Apakah maksud SBB di WA, apakah itu? Ini penjelasannya!

Apakah maksud SBB di WA, apakah itu?  Ini penjelasannya!

Pada asasnya, WhatsApp adalah aplikasi yang digunakan secara meluas oleh golongan muda. Oleh itu, tidak hairanlah banyak perkataan slanga baru muncul, salah satunya adalah seperti berikut. Cuma masih ramai yang tidak tahu apa maksud berikut dalam WA.

Perkataan berikut adalah salah satu perkataan yang kerap muncul dalam perbualan. Tetapi sebenarnya, apakah maksud berikut dalam slanga yang sering anda temui di aplikasi WhatsApp? Berikut adalah penjelasan tentang maksud dan maksud perkataan di bawah!

Maksud dan tujuan perkataan berikut

Bagi anda yang tidak tahu apa itu singkatan, sbb bermaksud perkataan “Maaf baru balik.” Biasanya, anda menyebut perkataan ini apabila anda menangguhkan membalas mesej di WhatsApp selama berjam-jam. Ini mungkin kerana anda terlebih tidur atau perkara lain.

Read More :   Cartoon Wars MOD APK – Muat turun Versi Terkini 2022

Pada asasnya, maksud mengikuti di Twitter dan WhatsApp adalah sama. Begitu juga jika anda menjumpai perkataan ini di Telegram atau Facebook permohonan tetapi. Maksud dan cara penggunaannya adalah sama, iaitu apabila anda lambat membalas mesej atau komen rakan anda.

yang bermaksud seperti berikut dalam WA

Selain yang berikut, terdapat banyak lagi perkataan slanga yang dikaitkan dengan kelewatan dalam membalas mesej. Sama ada di WhatsApp atau media sosial lain ia adalah sama. Perkataan slanganya ialah mbb dan brb, berikut penjelasan lanjut!

1. Maksud Slanga mbb

Selepas mengetahui maksud berikut dalam WA, anda juga harus tahu maksud slanga lain. Apa yang anda sering lihat ialah perkataan mbb. Jadi apakah maksud mbb sebenarnya dan apakah singkatan untuk perkataan slanga ini?

Read More :   Dikeluarkan secara rasmi di Indonesia, 7 Filem Asal Video Amazon Prime yang Anda Tidak Boleh Terlepas

Macam kat bawah ni, mbb pun ada maksud maaf sebab lambat balas mesej. Perkataan mbb itu sendiri adalah kependekan dari “sorry new bales”, iaitu bahasa slang versi Indonesia yang anda pelajari sebelum ini, iaitu perkataan berikut.

Penggunaan mbb adalah sama seperti perkataan di bawah iaitu apabila anda lambat membalas mesej rakan anda berjam-jam kerana pelbagai sebab. Ia mungkin kerana anda sedang tidur, mandi atau kerana anda berada di luar rumah.

2. Maksud Slanga brb

Selain di bawah dan mbb, brb adalah antara perkataan slanga yang pasti anda sering lihat di WhatsApp atau aplikasi lain. Kemudian sebenarnya, apakah maksud dan tujuan singkatan brb yang sering anda temui dalam aplikasi sembang atau media sosial ini?

Read More :   Apabila matanya dibuka dari senyap Bab 1291

Pada asasnya perkataan brb adalah singkatan kepada istilah tersebut “Saya akan kembali sebentar lagi” atau “Saya akan kembali nanti” jika ia dalam versi Indonesia. Anda boleh menaip perkataan ini apabila anda perlu meninggalkan dan meninggalkan sembang untuk seketika.

Nah, ini bermakna berikut dalam WA dan beberapa perkataan slanga lain seperti mbb dan brb. Saya harap anda boleh membantu!

Share