Apakah maksud keutamaan Instagram DM?

Apakah maksud keutamaan Instagram DM?

Keutamaan ialah ciri baharu yang sedang dilancarkan oleh Instagram kepada penggunanya. Ciri ini pertama kali muncul sekitar awal bulan Jun. Tetapi hanya beberapa pengguna terpilih yang boleh mengaksesnya ketika itu. Ia kini tersedia untuk lebih ramai pengguna.

Mari kita fahami lebih lanjut tentang ciri keutamaan Instagram DM.

Ciri keutamaan Instagram dijelaskan

Ciri keutamaan baharu Instagram melabelkan beberapa perbualan anda dalam bahagian DM sebagai “Keutamaan“. Ia menggunakan algoritma untuk menentukan profil yang paling kerap anda sembang. Instagram memperkenalkan ciri untuk membantu anda memberi perhatian kepada perbualan yang paling penting kepada anda.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa masalah dengan ciri baharu ini. Ramai pengguna telah melaporkan bahawa ciri tersebut tersilap mengutamakan perbualan yang tidak menjadi keutamaan.

Read More :   Terdapat sebuah rumah yang dibina daripada batu

Sebagai contoh, walaupun pengguna bertukar hanya beberapa mesej dengan seseorang, profil mereka juga ditunjukkan sebagai keutamaan. Ciri ini tidak menentukan secara mutlak siapa yang harus diberi keutamaan.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa ciri ini masih dalam fasa ujiannya. Instagram tidak menyediakannya kepada semua pengguna di seluruh dunia. Jadi, ciri itu boleh dipertingkatkan dalam masa terdekat atau ia tidak akan mendapat tempat di Instagram jika pengguna berulang kali memberikan maklum balas negatif.

Bolehkah anda menyerlahkan keutamaan sembang secara manual?

Buat masa ini, anda tidak boleh mengutamakan perbualan DM anda secara manual. Instagram menggunakan algoritmanya sendiri untuk mengutamakan perbualan. Biasanya, orang yang paling kerap anda sembang dan berinteraksi dilabelkan “Keutamaan.”

Read More :   Bagaimanakah Roger E. Mosley meninggal dunia? punca kematian Dijelaskan

Share