Ahli perniagaan Tennessee Tengah mencari rekod jualan di Pesta Ziarah

Ahli perniagaan Tennessee Tengah mencari rekod jualan di Pesta Ziarah

FRANKLIN, Ten. (WKRN) — Hujung minggu ini, Taman di Harlinsdale di Franklin akan penuh dengan trak makanan, keseronokan keluarga dan banyak muzik apabila Festival Muzik dan Kebudayaan Ziarah untuk tahun kelapan bermula.

Diterajui oleh Chris Stapleton dan Brandi Carlile, festival itu juga akan menampilkan beberapa perniagaan kecil yang terletak di kawasan Nashville yang akan menjual produk mereka kepada orang ramai festival.

Projek Selimut Nashville yang berpangkalan di Nashville, Tye Dye Mary dan Strings for Hope akan diulang pada festival di Williamson County hujung minggu ini. Ketiga-tiga mereka tidak sabar-sabar untuk menyebarkan berita tentang pekerjaan mereka, membuat hubungan baharu, berkawan dan menikmati muzik.

Marissa Barrett, pengasas bersama The Nashville Blanket Project, berharap jualan festival tahun ini akan membantu dia dan suaminya Chris mencapai matlamat mereka untuk menderma 10,000 selimut kepada mereka yang memerlukan.

Projek Selimut Nashville menjual selimut Mexico asli yang dibuat secara beretika, dan untuk setiap yang dijual, mereka menderma selimut kepada jiran yang memerlukan. (Ihsan: Projek Selimut Nashville)

Marissa dan Chris, kedua-duanya penduduk asli Nashville, melancarkan Projek Selimut Nashville sebagai perusahaan sosial pada 2018 – sebuah syarikat seperti TOMS yang mengendalikan model beli-dan-beri.

“Misi Projek Selimut Nashville adalah untuk memastikan Nashville selesa,” kata Marissa kepada News 2. “Untuk setiap selimut yang dijual, jiran yang memerlukan diberi selimut. Kami bekerjasama dengan People Loving Nashville bukan untung tempatan dan Pusat Sumber Komuniti untuk mengeluarkan selimut.”

Projek itu telah mengedarkan lebih 6,000 selimut kepada mereka yang memerlukan di Nashville sejak penubuhannya dan membuka kedai di East Nashville pada 2021.

Read More :   Người đàn ông nổi cơn thịnh nộ tại McDonalds sau khi bị phụ nữ từ chối

Perayaan tahun ini adalah yang ketiga bagi Barretts.

“Kami adalah penjual pada haji pada 2019 dan 2021,” kata Marissa. “Haji adalah acara paling sibuk kami kedua-dua tahun dan diuruskan dengan sangat baik.”

Jualan festival adalah 10x lebih tinggi daripada hujung minggu biasa untuk Projek, sesuatu yang Marissa nantikan dan sediakan dengan menyimpan stok produk baharu.

Strings for Hope mencipta barang kemas buatan tangan yang diperbuat daripada rentetan kitar semula daripada gitar atau alat rentetan lain. Perniagaan ini juga mempunyai misi yang menggembirakan untuk membantu mereka yang melarikan diri dari situasi yang teruk.

Projek Selimut Nashville juga menjual selimut buatan AS di kedai East Nashvillenya. (Ihsan: Projek Selimut Nashville)

Kami akan membawa topi pemandu lori kami ke festival serta selimut musim luruh yang serba baharu.” “Kami menantikan satu lagi acara hebat dengan cuaca yang indah dan kakitangan yang luar biasa.”

Marissa menambah bahawa dia berharap jualan festival tahun ini akan membantu Projek memenuhi matlamatnya untuk menghantar 10,000 selimut menjelang 2024.

Emily Winters, Ketua Pegawai Eksekutif Strings for Hope, juga tidak sabar untuk berkongsi kerjanya dengan mereka yang membuat Ziarah hujung minggu ini.

“Misi kami adalah untuk memperkasakan dan menggaji mereka yang terselamat daripada ketagihan, pemerdagangan dan penderaan domestik,” kata Winters. “Kami melakukan ini melalui program pembangunan perniagaan di mana kami melatih mangsa yang terselamat dalam membuat barang kemas.”

Dengan menggunakan wayar muzik kitar semula, organisasi boleh menyimpan beribu-ribu paun wayar lama daripada tapak pelupusan setiap tahun, kata Winters.

“Dengan setiap derma tali lama dan pembelian barang kemas, anda menggaji mangsa yang terselamat,” katanya.

Read More :   Freefireind 2022 Com Spin Diamond FF Free Fire Vòng quay may mắn miễn phí

Perayaan tahun ini akan menandakan debut kelima Strings for Hope, dan Winters berkata dia tidak sabar untuk barisan tahun ini juga, kerana ia menampilkan artis yang dia suka ketika dia membuat persembahan di Franklin buat kali terakhir.

“Yang terbaik adalah apabila Chris Stapleton dan Justin Timberlake membuat persembahan bersama pada 2017,” katanya. “Saya tidak sabar untuk melihat Chris lagi.”

Perniagaan yang meningkat juga menjadi tarikan bagi Winters, yang mengatakan festival itu sering membawa lebih banyak minat dan trafik, membolehkan organisasi itu terus berkembang.

“Kami biasanya dapat menggandakan jumlah yang kami lakukan pada hari jualan biasa di Pesta Haji, ” kata Winters kepada News 2. “Ini secara langsung memberi kesan kepada potensi pertumbuhan.”

Dia menambah bahawa dia tidak sabar untuk melihat sesiapa sahaja yang singgah di lokasi Maker’s Village, mendidik mereka tentang misi dan sejarah Strings for Hope, dan menikmati suasana.

Bagi mereka yang ingin menyerikan almari pakaian mereka dengan warna yang menyeronokkan dan luar biasa, Mary Deprez mempunyai apa yang mereka perlukan.

Deprez mengendalikan Tye Dye Mary dan pakar dalam seni pakaian tie-dye – memang betul: dia telah mengusahakannya selama lebih empat puluh tahun.

Seorang pelanggan Tye Dye Mary memakai pakaian yang dicelup dengan tangan hampir sama dengan pakaian yang akan dijual pada Haji hujung minggu ini. (Ihsan: Mary Deprez)

“Ini adalah 43 tahun sayard Saya menghabiskan masa setahun dalam pekerjaan saya dan itu sahaja yang saya lakukan,” katanya kepada News 2.

Melalui pakaian yang dilukis tangan, aksesori, hiasan rumah dan barangan reka bentuk khusus yang lain, Mary mewakili “himpunan kepakaran yang menakjubkan yang dikagumi oleh ribuan peminat dan pelanggan saya.”

Read More :   Tải xuống Piano Tiles Mod Apk Terbaru Full VIP Unlocked All Song 2022

Karya beliau telah dipaparkan dalam buku, pertunjukan seni, pameran kraf, dan juga video muzik untuk beberapa bintang negara yang paling disayangi di Nashville. Alan Jackson memakai baju yang dicelupnya dalam video muzik untuk “Where Were You (When The World Stopped Turning),” dan Wynonna Judd memakai sut baldu yang dicelup oleh Mary semasa rakaman konsert 2005.

⏩ Dapatkan lebih banyak Cerita Teratas daripada wkrn.com

Ini akan menjadi penampilan keempatnya pada Haji, dan dia mempunyai jualan yang memecahkan rekod, termasuk 2021, yang dia harap akan lebih baik daripada yang lain, katanya kepada News 2.

“Kami akan mempunyai barisan luar biasa pakaian luntur warna pra-kecut, dalam pelbagai jenis dan saiz, dalam kombinasi warna dan corak, serta dalam kombinasi warna dan corak,” katanya di gerainya di festival itu.

Source : www.wkrn.com

Share