Adakah Samsung Galaxy S22 disertakan dengan pengecas? Apa yang anda perlu tahu

Adakah Samsung Galaxy S22 disertakan dengan pengecas?  Apa yang anda perlu tahu

The Samsung Galaxy S22 Rangkaian ini cuba menawarkan setiap spesifikasi dan ciri di bawah matahari – tetapi adakah ini bermakna ia disertakan dengan pengecas dalam kotak? Beberapa tahun yang lalu, ini bukan soalan yang akan ditanya oleh sesiapa apabila membeli telefon baharu. Tidak kira siapa yang membuat telefon pintar itu atau berapa kosnya, ia dijangka datang dengan kabel pengecasan dan penyesuai pengecasan. Begitulah perkara yang selalu berlaku dan itulah kebiasaan pembeli.

Tetapi ini telah berubah dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Pada tahun 2020, Apple menjadi tajuk utama apabila mengeluarkan iPhone 12 dan tidak menyertakan penyesuai pengecasan dalam kotak. Pelanggan meratapi keputusan itu dalam talian, dan syarikat lain mengejek Apple tanpa belas kasihan kerananya. Tetapi dalam beberapa bulan, tiada penyesuai pengecas telah menjadi ‘normal baharu’. Pembeli sudah biasa dengan idea itu, jenama lain seperti Google dan Samsung mengikutinya, dan Apple meneruskan trend dengan tidak menawarkan pengecas dengan iPhone 13.

Read More :   Dean Henderson menyelar 'penjenayah' Manchester United kerana tidak menjadikannya penjaga gol No.1 kelab - Onemic9ja

Topik Berkaitan: Adakah Samsung Galaxy S22 Mempunyai Dual SIM? Begitulah caranya

Dengan semua ini dalam fikiran, ia sepatutnya tidak mengejutkan bahawa fail Siri Galaxy S22 Ia juga tidak termasuk pengecas dalam pakejnya. Tidak kira sama ada seseorang membeli Galaxy S22, S22+ atau S22 Ultra, tiada satu pun telefon akan dijual dengan pengecas. Taktik ini bukan baru untuk Samsung pada ketika ini. Galaxy S21 FE tahun ini tidak menyertakan pengecas, begitu juga Galaxy S21, S21+ atau S21 Ultra tahun lepas. Ia adalah trend yang Samsung nampaknya terperangkap untuk masa yang lama, baik atau buruk.

Mengapa tiada pengecas dengan Galaxy S22


Warna Samsung Galaxy S22

Seperti mana-mana telefon yang berfungsi tanpa pengecas, terdapat dua sebab untuk tidak memasukkannya – satu syarikat memberitahu orang ramai dan satu lagi rahsia yang terkenal. Menurut Samsung, telefon seperti Galaxy S22 dijual tanpa pengecas untuk menjadikan produk itu lebih mesra alam. Ini adalah perkara yang sangat sah! Tidak termasuk pengecas dengan S22 bermakna ia boleh dihantar dalam kotak yang lebih kecil, bermakna Samsung menggunakan kurang plastik dan kadbod untuk membungkusnya. Kotak yang lebih kecil juga bermakna Samsung boleh memuatkan lebih banyak unit pada pesawat/trak kargo sekaligus, mengurangkan pelepasan karbon. Dan akhir sekali, ketiadaan pengecas bermakna lebih sedikit yang akan berakhir di tapak pelupusan sampah.

Tetapi ada satu lagi sebab syarikat seperti Samsung dan Apple tidak memasukkan pengecas – dan sebab itu adalah wang. Penyesuai pengecasan bukanlah aksesori yang mahal dengan sendirinya, tetapi apabila anda mengecas berjuta-juta daripadanya dengan setiap telefon, itu adalah kos yang meningkat dengan cepat. Syarikat kini tahu bahawa mereka boleh menjual telefon tanpa pengecas percuma, dan orang ramai akan tetap membelinya, dan itu menjimatkan sejumlah besar wang tunai syarikat tersebut. Sesetengah orang mungkin memanggilnya tamak, tetapi itulah cara perniagaan itu berfungsi.

Walaupun ia boleh menjengkelkan untuk tidak mendapatkan pengecas dengan Samsung Galaxy S22, banyak pilihan pengecasan tersedia untuknya. Hampir mana-mana kabel USB-C + penyesuai dinding akan mengecas telefon dengan baik. Jika seseorang belum mempunyai penyesuai, seseorang boleh membelinya terus daripada Samsung atau mendapatkan penyesuai pihak ketiga dalam talian. Semua model S22 juga menyokong pengecasan tanpa wayar Qi jika seseorang lebih suka menambah nilai dengan cara itu.

Pengecas terbaik untuk dibeli untuk Galaxy S22


Pengecas wayarles Galaxy S22 Duo

Sebelum membeli pengecas untuk Galaxy S22, perkara pertama yang perlu diberi perhatian ialah kelajuan pengecasan yang disokong. Walaupun Galaxy S22 standard menyokong pengecasan berwayar 25W, Galaxy S22+ dan Galaxy S22 Ultra menyokong pengecasan pantas 45W. Kelajuan pengecasan wayarles dimaksimumkan pada 15W pada ketiga-tiga telefon. Pengecas Dinding Super Pantas Samsung berharga $19.99 untuk versi 25W dan $49.99 untuk versi 45W. Pembeli yang mencari pilihan pihak ketiga boleh menyemak siri Anker Nano II, yang tersedia dalam pelbagai kapasiti kuasa. Pilihan 30W berharga $33.99, manakala pengecas 45W berharga $39.99. Pengecas Anker mempunyai serampang yang boleh ditarik balik, menjadikannya pilihan yang padat dan mesra perjalanan. Terdapat juga 25W Spigen ArcStation Super Mini pada $19.99 dan pengecas 45W Nekteck pada $21.99, yang kedua merupakan pilihan bajet yang disertakan dengan kabel USB-C.

Bagi pengguna Galaxy S22 yang mencari pengecas wayarles yang diperakui Qi, Pengecas Wayarles Ultra-Fast Samsung berharga $59.99 dan menawarkan kelajuan pengecasan maksimum 15W. Pengguna dengan Galaxy Buds atau Galaxy Watch boleh mendapatkan Pengecas Wayarles Duo pada harga $89.99, yang membolehkan pengecasan telefon dan aksesori lain pada masa yang sama. Pilihan lain termasuk Pad Pengecas Tanpa Wayar Belkin Boost Charge yang sangat berpatutan pada $39.99 dan untuk pilihan yang lebih murah, Pengecas Tanpa Wayar Nanami pada harga hanya $13.99. Malangnya, pengecas Nanami mengehadkan kelajuan pengecasan tanpa wayar Samsung Galaxy S22 julat sehingga 10W.

Seterusnya: Tiga cara mudah untuk melaraskan kecerahan skrin Galaxy S22

sumber: Samsung

Michael Keaton sebagai Batman dan Leslie Grace sebagai Batgirl

Mengapa Warner Bros membatalkan filem Batgirl DC?

Mengenai Pengarang

Share