8 jenama tonik rambut yang bagus untuk ketumpatan rambut

8 jenama tonik rambut yang bagus untuk ketumpatan rambut

Rawatan untuk rambut menipis tidak cukup dengan hanya syampu dan perapi. Menggunakan tonik adalah penting untuk menyediakan rambut dengan nutrisi tambahan yang diperlukan. Jenama tonik rambut yang baik untuk ketumpatan rambut kebanyakannya menggunakan ekstrak bahan semula jadi yang digabungkan dengan baik untuk memberikan banyak manfaat.

Hasilnya, ia bukan sahaja menjadikan rambut lebih gebu, malah masalah lain seperti kelemumur, kegatalan, kusam, lembik dan pecah boleh diatasi dengan tonik rambut khas. Satu lagi kelebihan penggunaan hair tonic ialah ia lebih praktikal kerana penjagaan rambut boleh dilakukan dari rumah tanpa perlu ke salon. Selagi ia digunakan dengan kerap, hasilnya akan dapat dilihat dengan cepat.


2 Petua untuk tonik rambut jenama yang baik untuk rambut yang lebih tebal berfungsi pada tahap maksimum

1. Beri perhatian kepada bahan yang digunakan dan padankan dengan keperluan rambut anda. Selain itu, baca juga ulasan daripada orang yang telah menggunakannya. Walaupun subjektif, sekurang-kurangnya dapat memberi sedikit gambaran.

2. Kekalkan diet anda dan jenis makanan yang anda makan. Beberapa makanan yang baik untuk menyokong rambut yang sihat termasuk yogurt, bayam, jambu batu, ubi keledek, telur, bijirin penuh dan air kelapa.


Jenama Tonik Rambut Baik yang disyorkan untuk Ketumpatan Rambut

1. Tonik Rambut Penguat Semula Makarizo

Makarizo-Recondenser-Tonik rambut

Tonik Makarizo ini mengandungi dua bahan semulajadi yang diperoleh daripada ekstrak aloe vera dan akar ginseng. Kedua-duanya diketahui membantu dalam menguatkan akar rambut sambil menghalang penipisan rambut. Selain itu, bahan-bahan lain seperti mentol turut ditambah untuk memberikan sensasi penyejukan dan menyegarkan yang berpanjangan selepas menggunakan toner.

Makarizo Redensifying berfungsi dengan cara 2-dalam-1, yang membersihkan kulit kepala sambil mencegah kelemumur. Gunakan dengan menggosoknya dari akar ke hujung rambut selepas mencuci. Lebih kurang 1 bulan penggunaan biasa, anda akan rasa banyak rambut muncul. Di samping itu, pertumbuhan rambut lebih cepat dan lebih tebal.

Read More :   Kisah sedih tentang hanya dua pemain Real Madrid yang hadir pada hari lahirnya yang ke-30

2. Tonik Rambut Penjagaan Terunggul

Tonik-Penjagaan-Mutlak-Intense-Rambut

Produk penjagaan rambut, salah satunya ialah Intense Ultimate Hair Tonic, menawarkan suplemen dalam bentuk 15 jenis asid amino yang diperlukan oleh rambut. Asid amino biasanya digunakan untuk merawat masalah rambut seperti keguguran rambut, kelemumur dan penipisan. Tonik yang meresap ke dalam kulit kepala akan menguatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan.

Kelebihan produk ini ialah ia mempunyai kesan yang kuat dan cepat kelihatan pada rambut yang tumbuh dan melebatkannya apabila ia panjang. Selain itu, harumannya agak kuat dan sensasi penyejukan berlaku apabila digunakan. Menggunakan tonik ini tidak menjadikan rambut anda berminyak dan lembik. Sekadar petua, lap semasa rambut anda masih separuh basah selepas dicuci.


3. Tonik Rambut Angelica Hijau

Green-Angelica-Rambut-Tonik

Cadangan untuk tonik rambut jenama yang baik untuk ketumpatan rambut seterusnya adalah daripada Tonik Rambut Green Angelica yang didakwa diperbuat daripada campuran bahan herba semulajadi. Tonik ini mempunyai banyak khasiat seperti merangsang pertumbuhan rambut baru, merawat kebotakan total, melebatkan rambut yang menipis dan mengurangkan keguguran rambut.

Cara penggunaan yang disyorkan adalah dua kali pada waktu pagi dan pada waktu petang apabila rambut separuh kering selepas dicuci. Anda hanya perlu menyembur tonik di pangkal rambut anda dan kemudian urut perlahan-lahan selama 3 minit. Green Angelica mempunyai haruman semula jadi yang unik yang segar dan meninggalkan rasa sejuk pada kulit kepala.


4. Yohmo Japan Hair Tonic

Yohmo-Jepun-Tonik-Rambut

Produk yang popular masa kini, Yohmo Hair Tonic, anda harus cuba merawat rambut yang semakin menipis. Terdapat tiga bahan utama yang digunakan iaitu vitamin E, ekstrak biji jarak dan minyak kastor. Gabungan bahan-bahan ini berkesan menyuburkan kulit kepala, memberikan kelembapan dan kelembutan, menambah kelantangan pada rambut dan menjadikan rambut kelihatan berkilat.

Read More :   🥇 Catatan Loteri California (CA) – Keputusan dan Nombor Kemenangan ✅

Anda boleh menggunakan Yohmo Tonic dua kali sehari apabila rambut anda separa kering. Sembur pada pangkal rambut dan kemudian urut selama 2 minit supaya toner sempurna meresap ke dalam permukaan kulit. Selepas sapuan, anda akan merasakan sensasi sejuk kerana kandungan etanol. Namun, bau toniknya agak kuat dan pedas.


5. Pemecut Pertumbuhan Rambut Kaminomoto

Kaminomoto-Pemecut-Pertumbuhan-Rambut

Satu lagi produk penjagaan rambut dari Jepun yang boleh merangsang pertumbuhan rambut ialah Kaminomoto Hair Growth. Produk ini kaya dengan Hinokithiol iaitu ekstrak pokok Hinoki Jepun dan didakwa mempunyai kesan antiseptik. Selain pertumbuhan pesat, dengan penggunaan biasa, rambut anda akan dilindungi daripada kelemumur, keguguran rambut dan kegatalan.

Petua untuk menggunakan Tonik Kaminomoto untuk hasil yang maksimum adalah dengan menyapu pangkal dan antara rambut separuh kering selepas mencuci. Selepas itu, urut kulit kepala selama kira-kira 3 minit untuk menyerap toner. Dalam masa sebulan, selepas menggunakan 2 hingga 3 kali, rambut akan tumbuh dengan cepat, terutamanya apabila digabungkan dengan vitamin rambut.


6. Tonik Rambut Vitamin Mylea Lancry

Mylea-Lancry-Vitamin-Tonik rambut

Jenama tonik rambut yang bagus untuk ketumpatan rambut pada harga yang berpatutan ialah Mylea Lancry Tonic. Produk ini mengandungi biotin (B7) yang menguatkan dan melebatkan rambut serta vitamin B5 yang berkesan dalam merawat keguguran rambut sambil menumbuhkannya semula dengan cepat. Manfaat lain ialah melembapkan rambut dan mengawal minyak berlebihan.

Terima kasih kepada komposisinya yang ringan, anda boleh menggunakan Mylea Tonic setiap hari selepas mencuci dan menggunakan perapi. Penggunaan yang kerap akan menjadikan rambut lebih penuh dan lebih mudah diurus. Walau bagaimanapun, anda mesti berhati-hati semasa menuang kandungan kerana pembungkusan adalah dalam bentuk vial dengan lubang besar dan mudah melimpah. Mengenai bau, tidak terlalu banyak hidung mencucuk.

Read More :   Kedudukan FF Bio Kod Berwarna-warni Kedudukan & Tutorial Cara Memasang

7. Tonik Rambut Johnny Andrean Tumbuh & Menguatkan

Johnny-Andrean-Tonik-Rambut-Tumbuh-amp-Menguatkan

Melebatkan rambut menggunakan tonik dari Johnny Andrean boleh menjadi alternatif yang tepat. Sebabnya produk ini menggunakan Amino Coat yang diketahui mampu melembapkan kulit kepala dan rambut dengan baik. Selain itu, kandungan lain dalam bentuk ekstrak Swertia Japonica dapat merangsang penampilan rambut dan menjadikannya cepat tumbuh dalam tempoh 1 bulan.

Cara penggunaan yang disyorkan ialah apabila rambut separuh kering. Sapukan toner bermula di pangkal rambut dan kemudian gerakkan ke tepi rambut secara rata. Selepas itu, urut kulit kepala dengan pergerakan ringan selama 2 hingga 3 minit. Selepas sapuan, anda akan rasa kesegaran dan terhidu haruman bunga yang mempunyai keharuman yang berkekalan.


8. Tonik Reaktif Rambut Eksklusif NR Coiffeur

NR-Coiffeur-Exclusive-Rambut-Reaktif-Tonik

Hair Reactive Tonic by NR diperbuat daripada bahan-bahan istimewa yang digabungkan dengan kandungan alkohol yang tinggi untuk dapat menyerap semua khasiat pada akar rambut. Selepas ini, rambut akan menjadi lebih kuat dan dirangsang untuk menumbuhkan rambut baru. Produk ini sesuai untuk anda yang mengalami keguguran rambut yang teruk akibat kulit kepala yang sangat kering.

Sapukan dua kali selepas mencuci dengan mengurut ringan selama kira-kira 3 minit. Kesejukan dan kesegaran pada kulit kepala digabungkan dengan aroma herba tipikal akan memberikan kesan santai. Malah wangian akan bertahan lama di rambut anda. Penggunaan biasa selama 3 bulan akan mengurangkan keguguran rambut sehingga 40%.

Tonik rambut jenama yang baik untuk rambut tebal tidak semestinya daripada jenama terkenal. Sebaliknya, fokus pada padanan antara bahan yang digunakan dan faedah yang dijanjikan. Sesekali, imbangkan juga penggunaan tonik rambut dengan beberapa bahan semula jadi seperti bawang dan madu, santan, minyak zaitun dan lidah buaya.

Share