7+ Aplikasi Padanan Muslim Terbaik 2022

7+ Aplikasi Padanan Muslim Terbaik 2022

Aplikasi Muslim Match

Aplikasi dating Muslim Ia adalah salah satu tempat di mana anda mencari pasangan hidup untuk ke peringkat perkahwinan.

Walaupun pada hakikatnya ini adalah masalah tikar ini telah ditentukan oleh Allah SWT sejak manusia dicipta.

Namun, anda perlu atau perlu mencuba, berusaha dan berdoa untuk mendapatkan pasangan hidup atau jodoh itu.

Selain Ta’aruf, anda juga boleh menggunakan aplikasi untuk mencari isteri bagi orang Islam.

Dengan Aplikasi dating Muslim Anda boleh menggunakan ini untuk mencari pasangan yang sesuai untuk anda, supaya anda boleh membina hubungan yang lebih serius sehingga ke peringkat perkahwinan.

1. Identiti Serangan

Aplikasi Muslim Match
ID yang menyinggung perasaan

Aplikasi mencari jodoh Muslim pertama ialah aplikasi Taaruf Identity, aplikasi ini dibuat oleh kanak-kanak Indonesia (Muat turun Apl ID Taaruf untuk Android).

Aplikasi Taaruf Identity ini menyediakan perkhidmatan mencari pasangan yang sudah bersedia untuk berkahwin dan lokasinya tidak jauh dari lokasi pengguna.

Oleh itu, mereka yang sudah bersedia untuk berkahwin dan sedang mencari calon yang betul-betul serius, sila gunakan aplikasi ini.

Selain GPS, aplikasi ID Taaruf menggunakan algoritma khas untuk memaparkan peserta yang sudah bersedia untuk berkahwin di papan pemuka aplikasi dan disusun mengikut lokasi terdekat.

Aplikasi Taaruf ID hanya tersedia di Android bagi memudahkan kerja pengguna dalam proses mencari pasangan.

2. Ke Udara

Aplikasi Muslim Match
ke udara

Jadi, bagi anda yang ingin mencari jodoh atau pasangan merentas desa tetapi masih mencari pasangan seagama, maka aplikasi Hawaya ini sesuai untuk anda cuba.

Anda tidak perlu takut untuk menggunakan aplikasi ini kerana aplikasi Hawaya mengutamakan privasi dan keselamatan pengguna.

Mereka menggabungkan AI dan kesederhanaan untuk menghalang penggunaan profil palsu, selain itu aplikasi ini juga mempunyai pilihan “Kaburkan Foto Saya” jadi foto hanya boleh dilihat oleh orang yang berhubung.

Read More :   Khủng hoảng năng lượng: Tại sao Anh sẽ phải chịu giá khí đốt quốc tế trong nhiều năm tới

Terdapat juga ciri Mod Pelindung di mana anda boleh menjemput rakan atau ahli keluarga yang dipercayai untuk bersembang untuk memberikan maklum balas dan cadangan.

Buat masa ini, anda boleh menggunakan aplikasi Hawaya, yang anda boleh cari padanannya, pada peranti iOS dan Android.

3. Salam sejahtera

Aplikasi Muslim Match
sekolah Menengah

Dengan pertukaran nama, kemunculan aplikasi Salams membawa kesegaran, namun dari segi perkhidmatan masih sama iaitu menghubungkan pengguna dengan bakal pasangan.

Anda tidak perlu risau tentang menggunakan aplikasi ini, kerana aplikasi Salams menjamin bahawa tidak akan ada penjualan data atau jenayah lain, privasi pengguna dilindungi dengan ketat dalam aplikasi ini.

Aplikasi Salams ini juga mengutamakan privasi dan dilengkapi dengan banyak ciri keselamatan untuk penggunanya.

Kini, 10 ribu pasangan telah bertemu dengan permohonan Salam dan ramai daripada mereka telah mencapai peringkat perkahwinan.

Jika anda menggunakan aplikasi Salams ini, ia hanya akan memaparkan nama, gambar dan maklumat profil anda yang digunakan oleh pengguna.

Jika anda tidak mahu melihat atau bersembang dengan pengguna, anda juga boleh menyekat mereka dalam apl.

Semua profil disahkan oleh swafoto dan lokasi GPS, buat masa ini apl Salams hanya tersedia untuk iOS dan Android.

4. Muzmac

Aplikasi Muslim Match
muzmatch

Aplikasi mencari jodoh muslim juga menyertakan aplikasi Muzmatch, kini aplikasi ini sangat popular kerana ia merupakan salah satu aplikasi mencari jodoh berbilang pengguna.

Dengan cara ini, anda boleh memilih banyak pilihan untuk menjadi rakan kongsi, anda tidak perlu menghantar foto dalam aplikasi ini (Muat turun Apl Muzmatch untuk Android).

Jika terdapat mesej atau foto yang tidak sopan, anda boleh melaporkan bahawa pengguna telah disekat.

Read More :   4 ditahan berhubung serangan senjata api di Begusarai

Telah terbukti lebih 4 juta muslim bujang telah menemui pasangan mereka dengan aplikasi Muzmatch, dan 100 pasangan sudah pun melangkah ke tahap kesungguhan iaitu perkahwinan.

Aplikasi Muzmatch ini mempunyai banyak ciri menarik yang menjadikan pencarian padanan lebih sah dan menyeronokkan.

Salah satu cirinya ialah pengguna boleh memasukkan penjaga atau teman semasa bersembang, anda boleh menggunakan aplikasi Muzmatch pada iOS dan Android.

5. Tudung

Aplikasi Muslim Match
Tudung

Aplikasi jodoh muslimah seterusnya ialah aplikasi Veil dari Dubai, aplikasi ini menyediakan perkhidmatan untuk mengumpulkan muslim bujang terdekat dari lokasi pengguna.

Untuk melindungi privasi dan kesahihan, aplikasi Veil ini menggunakan tudung digital untuk menutup setiap foto profil dan tudung boleh dibuka jika ada padanan.

Aplikasi tudung juga mempunyai ciri swafoto segera yang akan mengesahkan semua foto profil, serta ciri pelindung pelindung untuk semua sembang menjadi lebih selamat.

Anda harus tahu bahawa Veil, aplikasi mencari jodoh Muslim khusus, hanya tersedia pada iOS dan Android (Muat turun Apl Veil untuk Android).

6. Muzik

Aplikasi Muslim Match
Muzik

Dan anda boleh mencari pasangan hidup anda yang ingin dikahwini, aplikasi Muzishq memaparkan profil sebenar, tidak menggunakan palsu atau bot.

Dengan cara ini, pengguna boleh berinteraksi dengan orang sebenar yang benar-benar mencari pasangan hidup untuk dikahwini.

Untuk memastikan keselamatan pengguna, aplikasi Muzishq ini tidak menunjukkan jarak tepat antara dua pengguna, jarak yang dipaparkan adalah penunjuk.

Pengguna juga boleh menggunakan penapis Blur untuk mengawal privasi dalam apl, anda boleh menggunakan apl Muzishq pada Android, ia akan datang tidak lama lagi untuk iOS.

7. Percampuran Muslim

Aplikasi Muslim Match
Campuran Muslim

Kelebihan aplikasi ini ialah ia turut menyediakan ciri keselamatan, setiap pengguna disahkan supaya profil pengguna tidak palsu.

Read More :   Elektrik Statik - Definisi, Gejala, Formula dan Contoh Masalah

Terdapat juga banyak ciri menarik yang akan membuatkan anda gembira dan selesa semasa menggunakan aplikasi ini.

Ini adalah salah satu daripadanya, anda boleh menjadikannya pasangan hidup anda dengan berkongsi bunyi, imej dan foto dengan orang yang sesuai untuk anda.

Apa yang lebih menarik tentang aplikasi Muslim Mingle ialah semua perkhidmatannya tersedia secara percuma, tetapi aplikasi Muslim Mingle hanya tersedia pada Android.

perkataan terakhir

ini adalah sedikit Aplikasi dating Muslim Anda boleh menggunakannya untuk mereka yang ingin mencari pasangan hidup atau jodoh muslim.

Semoga aplikasi mencari jodoh eksklusif umat Islam ini dapat memudahkan pencarian jodoh bagi mereka yang ingin mencari pasangan hidup untuk berumah tangga.

Jangan lupa kongsikan maklumat yang anda pelajari dalam artikel ini kepada rakan-rakan anda yang mengetahui ada di antara rakan anda yang sedang mencari pasangan atau ingin berkahwin.

Terima kasih kepada semua pembaca yang meluangkan masa untuk membaca artikel kami membincangkan aplikasi mencari jodoh Muslim eksklusif.

Source : www.1001teknologi.com

Share