6 cara untuk menukar kata laluan Mola anda tanpa melupakan kata laluan anda

6 cara untuk menukar kata laluan Mola anda tanpa melupakan kata laluan anda

Bagaimana untuk menukar kata laluan Mola anda – Setiap apl pasti mempunyai sistem keselamatan yang unggul, tetapi itu tidak bermakna pengguna harus berputus asa. Terdapat banyak media sosial dan aplikasi lain yang dilengkapi dengan sistem keselamatan yang baik, tetapi masih ada tangan jahil yang berjaya menembusi keselamatan aplikasi tersebut. Oleh itu, kami berpendapat adalah sangat penting atau wajib untuk menukar PIN, Kata Laluan/Kata Laluan anda secara berkala.

Khusus untuk aplikasi perbankan seperti Perbankan Mudah Alih, Dompet Digital dan bank digital, pengguna sememangnya dicadangkan untuk menukar PIN dan Kata Laluan dalam aplikasi untuk menjadikannya lebih selamat. Kini membincangkan menukar kata laluan, bukan sahaja untuk aplikasi perbankan, aplikasi hiburan juga kadangkala memerlukan penukaran kata laluan secara berkala kerana kita akan membincangkan kali ini iaitu menukar kata laluan Mola.

Bagi anda yang suka menonton atau menstrim secara langsung, anda mungkin sudah biasa dengan Mola ini. Mola pasti mempunyai persamaan dengan beberapa aplikasi lain yang serupa seperti NETFLIX, IFLIX dan lain-lain. Di mana semasa mendaftar akaun, pengguna sudah tentu perlu mempunyai akses kepada log masuk dalam bentuk kata laluan, nombor telefon bimbit atau e-mel. Sekarang, jika akaun Mola anda tidak mudah digodam, anda boleh menukar kata laluan secara berkala.

Read More :   Mahkamah Daerah Jakarta Selatan menolak usul praperbicaraan Mardani Maming

Menukar kata laluan Mola anda juga pasti berbeza apabila anda melakukannya KEMBALIKAN KOD NETFLIX yang telah kita bincangkan dalam mesyuarat yang lepas. Ok, daripada tertanya-tanya cara menukar aplikasi kata laluan Mola. Lihat sahaja maklumat tutorial lengkap yang telah kami sediakan di bawah.

Bagaimana untuk menukar kata laluan Mola anda

Syarat untuk menukar kata laluan aplikasi Mola

Perkara pertama adalah dalam perbincangan tentang cara menukar kata laluan Mola, di sini terlebih dahulu kita akan membincangkan apa syarat yang diperlukan dalam proses menukar kata laluan aplikasi Mola. Keperluan pertama ialah mempunyai e-mel aktif yang disambungkan ke Mola. E-mel akan berguna untuk mendapatkan kod OTP apabila anda ingin menukar kata laluan. Selain itu, anda telah menyediakan kata laluan baharu untuk digunakan. Kemudian syarat terakhir ialah memastikan sambungan internet yang digunakan adalah stabil.

Read More :   Pautan Portal Video Penuh Zacarias No Mercy In Mexico

Bagaimana untuk menukar kata laluan aplikasi Mola

Setelah anda memenuhi semua syarat di atas, proses penukaran kata laluan apl Mola boleh berlaku. Terdapat beberapa langkah yang perlu diambil perhatian di sini, terutamanya jika ini adalah kali pertama anda menukar kata laluan anda. Kami juga menyertakan imej untuk setiap langkah untuk menukar kata laluan Mola anda untuk memudahkan anda memahami. Untuk butiran lanjut, lihat tutorial penukaran kata laluan Mola di bawah.

1. Buka apl Mola

Langkah pertama anda ialah mengimport Mola yang dipasang pada telefon bimbit anda. Pada halaman utama, pilih sahaja menu Profil.

Buka apl Mola

2. Pilih Tetapan

Kemudian, pada halaman Profil, anda boleh memilih menu Tetapan.

Pilih Tetapan 4

3. Pilih Tukar Kata Laluan

Kemudian pilih sahaja menu Tukar Kata Laluan.

Pilih Tukar kata laluan

4. Masukkan kod OTP

Di sini anda akan menerima kod OTP yang akan dihantar ke e-mel anda. Selepas menerima kod tersebut, masukkannya pada ruangan yang disediakan.

Masukkan OTP 1

5. Masukkan kata laluan baharu

Seterusnya, masukkan kata laluan baharu dan sahkan kata laluan Mola baharu, kemudian ketik Tukar Kata Laluan.

Masukkan kod baharu

6. Kata laluan Mola berjaya ditukar

Selesai. Kata laluan Mola telah berjaya ditukar.

Kata laluan Mola berjaya ditukar

kesimpulan

Buat kesimpulan daripada perbincangan di atas tentang cara menukar kata laluan apl Mola. Di sini kami mengatakan bahawa menukar kata laluan Mola anda boleh dilakukan dengan mudah secara tetap. Selain itu, anda tidak perlu melupakan kata laluan anda dahulu apabila anda menukar kata laluan anda. Memang, kebanyakan aplikasi mempunyai sistem keselamatan yang baik, tetapi menukar PIN, kata laluan atau pengaktifan biometrik boleh dilakukan secara berkala supaya keselamatan lebih baik.

Read More :   Bekas ahli parlimen Whitby menyeru keselamatan di Parlimen untuk menghentikan profil perkauman

Ini ialah beberapa maklumat lengkap yang boleh anda lihat di atas tentang cara menukar kata laluan apl Mola. Okay, mungkin itu sahaja yang boleh lupapin.com sampaikan, semoga perbincangan di atas dapat membantu dan menambah wawasan anda semua.

Share