5 Watak Naruto Yang Boleh Bertahan AoT Gemuruh (& 5 Yang Akan Binasa)

5 Watak Naruto Yang Boleh Bertahan AoT Gemuruh (& 5 Yang Akan Binasa)

Disiarkan pada 25 Julai 2022

Gemuruh adalah salah satu senjata paling berkuasa di alam semesta Attack on Titan dan semua alam semesta anime. Ia adalah gerakan pembunuhan beramai-ramai yang paling kejam dalam alam semesta Attack on Titan.

Apabila Rumbling diaktifkan, semua raksasa raksasa di dalam dinding mula berarak ke hadapan dan meratakan segala-galanya di laluan mereka. Serangan itu melibatkan berjuta-juta raksasa yang sangat besar, termasuk bentuk titan pengasas Eren (yang paling kuat).

Watak Naruto Rumbling

Bagaimana jika Rumbling berlaku di alam semesta Naruto? Antara watak Naruto kegemaran kami yang manakah akan berpeluang menentang beribu-ribu Titan yang besar? Berikut ialah 5 watak teratas yang boleh bertahan dalam Rumbling dan 5 watak yang tidak akan dapat keluar hidup-hidup.

1. (Terselamat) Klon Bayangan Naruto dengan mod Baryon adalah senjata yang menggerunkan

Naruto melawan geraman itu

Sebagai watak utama sendiri, dan terutamanya pada penghujung siri di mana Naruto melawan ancaman peringkat Tuhan yang sebenar seperti Kaguya dan Momoshiki, Naruto akan menghadapi beberapa masalah semasa pertempuran menentang tentera raksasa yang besar disebabkan oleh peningkatan suhu. Untuk mengatasinya, dia perlu menyembuhkan dirinya sepanjang perlawanan.

Dia perlu terbang di udara dengan banyak teknik klon bayangan, spam serangan terkuatnya di leher gergasi, dan menggunakan mod baryon jika terdapat situasi lakukan atau mati. Serangannya yang paling menentukan sepanjang zaman, yang dipanggil Six paths: Ultra-Big Ball Rasenshuriken, akan dapat menghapuskan kebanyakan raksasa raksasa. Dia perlu membidik leher mereka sambil menyembuhkan dirinya dengan kuasa bijak.

2. (Tidak Akan Bertahan) Sakura tidak mempunyai cukup Arsenal untuk bertahan dalam Rumbling

Sakura melawan dengkur

Selepas latihan dengan Tsunade, Sakura mampu menghancurkan gunung walaupun. Satu pukulan dari Sakura akan melenyapkan keseluruhan bahagian atas Titan, termasuk leher.

Dia mungkin akan menang 1v1 menentang titans, tetapi dia pasti akan kehilangan stamina semasa Rumbling. Dia boleh menahan haba melalui teknik penyembuhannya, tetapi akhirnya ia tidak akan mencukupi untuk berjuta-juta raksasa yang besar berarak menentangnya.

3. (Bertahan) Susanoo Sasuke akan menjadi kelebihan utama Against The Rumbling

Sasuke melawan geraman itu

Sasuke mampu bertahan dari geraman kerana kuasa besar Sharingannya. Salah satu kebolehannya yang paling penting ialah Susanoo. Di mana dia boleh mencipta avatar berperisai besar yang mempunyai keupayaan pertahanan dan serangan yang muktamad.

Dia boleh mencipta pedang bersaiz besar (lanjutan daripada Susanoonya), yang mampu menembusi pergunungan. Kebolehan rinnegannya akan menjadi aset tambahan dalam pertempuran.

Jadi memotong gergasi akan seperti memotongnya sekeping kek. Di bawah keadaan pertahanan mutlaknya, faktor pemanasan gergasi akan menjadi tidak berguna di hadapannya. Dia juga boleh terbang menggunakan sayap Susano, memberikannya kelebihan ketara berbanding Rumblings.

4. (Tidak Akan Bertahan) Kiba tidak mempunyai kemahiran yang cukup untuk bertahan dari dengusan itu

Kiba lwn Gemuruh

Kiba terutamanya bergantung pada Taijutsu (kekuatan semula jadinya) dan teknik transformasi lanjutan. Serangannya yang paling kuat dipanggil teknik getsuga (Fang over Fang).

Ia adalah teknik yang penting dan boleh membunuh raksasa yang besar, tetapi memandangkan semua haba yang keluar dari gergasi besar, yang membakar Armin hampir mati. Kiba tidak akan dapat melawan berjuta-juta raksasa raksasa yang datang untuk membunuh orang.

5. (Bertahan) Rinnegan dan Susano Uchiha Madara akan menghapuskan Titan

Uchiha Madara lwn Gemuruh

Madara adalah lelaki teratas dalam alam semesta Naruto dan satu-satunya watak di mana klon bayangannya juga mampu melakukan Susano, seperti yang ditunjukkannya ketika melawan lima kage.

Dengan syarat enam laluannya terbentuk berhampiran penghujung jujukan, klon Limbo dan bola Sage. Semua teknik ini akan lebih daripada cukup untuk mengalahkan Rumbling.

6. (Tidak Akan Bertahan) Hatake Kakashi tidak mempunyai Jurus yang kuat untuk melawan geraman

Kakashi lwn Gemuruh

Kakashi ialah guru pasukan 7 dan kemudian menjadi Hokage ke-6 (dengan parit Danzo), dia seorang Shinobi yang kuat tidak syak lagi. Tetapi oleh kerana Kakashi tidak mempunyai teknik bijak atau jenis Susano, bertahan daripada geraman itu akan menjadi sangat sukar.

Dia boleh mengalahkan 10-15 gergasi menggunakan serangan kilatnya (chidori), tetapi dia tidak akan bertahan dengan Rumbling kerana dia tidak mempunyai teknik bersaiz super.

7. (Bertahan) Mungkin Teknik 8 Pintu Lelaki Boleh Menewaskan Titan Dengan Mudah

boleh jenis melawan hum

Lelaki perkasa adalah pakar Taijutsu terkuat di alam semesta Naruto dan semasa pertarungannya dengan Madara, dia diisytiharkan “yang kuat” oleh penjahat terkuat (pada masa itu).

Teknik lapan pintunya, sebagai pertukaran untuk kekuatan hidupnya, memberikannya kekuatan yang sangat besar, dan serangannya yang seperti Hirudora bahkan mematahkan Susano milik Madara.

Oleh itu, semasa Rumbling, dia akan melepaskan semua portal dalamannya, dengan mudah mengalahkan semua raksasa dalam gemuruh dan juga titan pengasas, bentuk lipan Eren.

8. (Dia tidak akan bertahan) Konohamaru tidak mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk mengalahkan lawan yang begitu besar

Konohamaru lwn Gemuruh

Konohamaru, sebagai calon Kage seterusnya, mempunyai banyak teknik berbeza di lengan bajunya. Apa yang dia kurang ialah ketahanan, mod bijak, dan jumlah kerosakan yang boleh dia hadapi kepada lawannya.

Tekniknya yang paling berkuasa, Wind Release: Rasengan, cukup kuat untuk memusnahkan beberapa gergasi, tetapi Konohamaru akhirnya akan kehabisan chakra. Selepas itu, dia tidak akan dapat mengalahkan beribu-ribu raksasa yang datang kepadanya.

9. (Terselamat) Senju Hashirama digelar “Dewa Shinobi” atas sebab tertentu

Hashirama menentang Rumbling

Senju Hashirama ialah Hokage pertama dan Shinobi paling berkuasa pada zamannya. Dia tidak akan mempunyai masalah untuk melawan raksasa. Sebagai tambahan kepada keluaran kayu berkuasanya, sel Senju memberinya kuasa penyembuhan diri, yang akan terbukti sangat berguna melawan raksasa.

Tekniknya yang paling penting ialah Shin Sesunju, di mana dia boleh mencipta patung Buddha gergasi dengan seribu lengan. Saiz patung ini sangat besar dan akan menjadi senjata yang hebat terhadap Eren Yeager dan tentera raksasanya.

10. (Tidak Akan Bertahan) Byakugan Hinata tidak akan berguna melawan Titan

Hinata lwn Gemuruh

Hinata adalah isteri Naruto, dia kuat, tidak syak lagi. Walau bagaimanapun, dia tidak mempunyai kuasa letupan yang mencukupi untuk mengalahkan raksasa.

Malah tekniknya yang paling berkuasa tidak akan mencukupi untuk mengalahkan Titan yang sangat besar. Di samping itu, ia tidak mempunyai ketahanan dan kuasa penyembuhan yang diperlukan terhadap haba yang dihasilkan oleh Titan.

Read More :   Pautan Video Tempat Gim Baharu Viral di Tiktok dan Twitter
Share