5 Apl Terbaik untuk Gangguan Pemprosesan Auditori (Android & iOS)

5 Apl Terbaik untuk Gangguan Pemprosesan Auditori (Android & iOS)
Masalah pendengaran telah menjadi perkara biasa sekarang, terutamanya untuk kanak-kanak. Terdapat banyak amalan berbeza yang membantu mengembangkan pendengaran dan secara beransur-ansur menyingkirkan gangguan ini sekurang-kurangnya sebahagiannya.

Anda boleh menemuinya dalam sumber khusus atau berunding dengan pakar. Jika anda ingin mencapai hasil yang lebih pantas atau menggunakan alatan tambahan, kami mengesyorkan apl terbaik ini untuk gangguan pemprosesan pendengaran.

Jangan terlepas sebarang perubahan dalam sistem badan anda dengan aplikasi jurulatih kesihatan terbaik ini.

Wira

Hearoes ialah aplikasi latihan pendengaran untuk orang yang mempunyai implan koklea. Belajar bunyi dengan cara yang suka bermain, tingkatkan perbendaharaan kata anda dan tingkatkan komunikasi pendengaran anda.

Ia telah diuji dan diluluskan oleh ahli terapi pertuturan dan pakar audiologi di pelbagai hospital. Ia benar-benar membantu orang cacat pendengaran untuk belajar dan mengembangkan kemahiran mereka.

Latihan ini dibentangkan dalam 5 modul dan lebih 30 aktiviti berbeza. Setiap modul meneroka bahagian tertentu dalam proses persepsi bunyi.

Jadi, berikut ialah bunyi yang mengelilingi anda setiap hari – gabungan bunyi di hutan, di laut, di luar bandar, di sekolah dengan muzik. Terokai bunyi perkataan – nada bunyi yang mungkin apabila anda bercakap dan suku kata yang muncul dalam perkataan tertentu.

Biasakan diri anda dengan vokal dan konsonan – bagaimana bunyi perkara yang sama pada akhir dan permulaan perkataan. Pemahaman ayat asas. Mula memperkasakan pendengaran anda sekarang dengan Hearoes.

Read More :   Travis Parker Menjalani Lawatan 'melawan Perintah Doktor' Dengan Pal Machine Gun Kelly - Trik Mac Pro
sebagai
r44

Awak juga mungkin menyukai: 5 Apl Insurans Kesihatan Terbaik untuk Android dan iOS

Dengar – Latihan Auditori

Dengar – Latihan Auditori ialah apl yang direka khusus untuk orang yang mengalami kehilangan pendengaran. Tidak kira sama ada anda mengalami kehilangan pendengaran sepenuhnya, mempunyai implan koklea atau memakai alat bantu pendengaran.

Aplikasi ini direka sebagai permainan untuk pembangunan pendengaran dan latihan otak. Di sini pemain perlu mengawal setitik cahaya. Cahaya ini mesti mengatasi pelbagai halangan, bertindak balas kepada bunyi tertentu.

Terdapat pelbagai bunyi primitif yang mempunyai kesan selektif pada korteks serebrum melalui sambungan saraf.

Membezakan bunyi adalah mudah pada mulanya, tetapi kemudian aplikasi akan mendedahkan keperibadian dan kebolehan pemain tertentu. Ia kemudian menyesuaikan diri dengan pemain dan berfungsi secara individu untuk semua orang.

sebagai
r44

Permainan Otak – Ingatan Auditori

Adakah anda ingin mengembangkan kemahiran mendengar anda dan belajar cara menghafal bunyi yang berbeza? Kemudian muat turun aplikasi Brain Games – Auditory Memory pada telefon anda.

Ia adalah permainan yang menyeronokkan yang akan membantu mengembangkan pendengaran anda dan merupakan senaman yang bagus untuk otak anda. Ia adalah permainan yang hebat untuk orang yang pulih daripada kehilangan pendengaran, orang yang mempunyai implan koklea atau orang yang mengalami masalah pendengaran.

Ia juga akan menjadi pembantu yang hebat untuk pemakai alat bantu pendengaran dan orang yang sihat yang ingin melatih pendengaran mereka.

Read More :   Peta Trend Twitter Panas Jepun + Viral 2022

Tugas anda adalah seperti berikut – anda perlu menulis perkataan yang anda teka selepas memainkan bunyi. Jika anda gagal, anda boleh mengambil salah satu daripada dua petua.

Yang pertama akan mendedahkan bilangan huruf, yang kedua akan menyediakan huruf sebagai sifir. Adalah disyorkan untuk bermain dengan fon kepala atau dalam keadaan senyap sepenuhnya untuk menjadikannya lebih berguna.

r44

Awak juga mungkin menyukai: 7 Apl Pengenalpastian Pil Terbaik untuk Android dan iOS

RoboFonics

RoboFonics ialah permainan untuk kanak-kanak yang mengalami masalah pendengaran. Ia adalah permainan yang membantu kanak-kanak dengan implan koklea atau yang memakai alat bantu pendengaran belajar membezakan bunyi dengan lebih baik.

Di sini setiap robot mempunyai tugas untuk dilakukan, membantunya melakukannya dengan mendengar rentak muzik dan mengikutinya.

Pilih robot kegemaran anda, kerana setiap satu mempunyai watak sendiri. Anda perlu mendengar dengan teliti irama dan melodi untuk menyelesaikan teka-teki.

Permainan ini direka dengan cantik, yang menjadikannya lebih menarik kepada pengguna muda. Selain itu, kehadiran robot sebagai watak utama dalam permainan ini pasti menarik minat setiap kanak-kanak. Ini adalah permainan pendidikan tidak formal yang akan menjadikan pembelajaran terdengar menarik dan menarik.

Aplikasi ini mempunyai dua mod dan 80 tahap berbeza. Terdapat juga plot tertentu, perkembangannya menarik untuk ditonton.

sebagai

Awak juga mungkin menyukai: 9 Apl Peringatan Pil Terbaik untuk Android dan iOS

Studio Pemprosesan Audio

Studio Pemprosesan Auditori ialah aplikasi untuk orang yang mengalami kehilangan pendengaran. Ia sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Dalam versi kanak-kanak, kanak-kanak itu akan melakukan pelbagai tugas bersama dengan watak utama Andrew.

Read More :   Siapakah suami Ginny Lemon Tom? Drag Queen membuat persembahan di majlis perasmian Sukan Komanwel

Untuk jawapan yang betul, pemain mendapat salah satu alat muzik. Apabila semua instrumen dikumpul, kanak-kanak akan berpeluang membuka studio muziknya sendiri, di mana pengguna boleh memainkan semua instrumen ini.

Untuk membenarkan orang dewasa menggunakan apl itu, anda boleh melumpuhkan ganjaran yang direka untuk menarik minat kanak-kanak.

Aplikasi ini merangkumi lebih daripada 2,400 rangsangan dalam bentuk pelbagai tugas. Sebagai contoh, terdapat 16 tahap kesukaran latihan diskriminasi pendengaran. Tugas penutupan fon kepala tersedia daripada 17 tahap dan 16 tahap kesedaran fonologi.

Setiap peringkat mengandungi berbilang percubaan, dengan pelbagai rangsangan dibentangkan pada setiap percubaan. Anda juga boleh mendayakan pembumian angka dalam tetapan untuk menjadikan cabaran lebih sukar.

Semua ujian kemudiannya harus diselesaikan dengan adanya bunyi latar belakang. Kembangkan kemahiran pendengaran anda dalam bentuk permainan dengan Studio Pemprosesan Auditori.

sebagai
Olga Emchenko


Olga Emchenko

Saya menulis perkataan pertama saya ketika saya masih sangat muda. Kemudian saya memasang aplikasi mudah alih pertama saya. Saya sangat menyukainya sehingga saya memutuskan untuk menulis lebih banyak perkataan tentang aplikasi dan program terbaik.
Share