4 Cara untuk Muat Turun Lagu ke iPhone Melalui Google, Percuma dan Tanpa Had!

4 Cara untuk Muat Turun Lagu ke iPhone Melalui Google, Percuma dan Tanpa Had!

Hari ini, muzik seolah-olah telah menjadi sebahagian daripada kehidupan manusia. Bukan sahaja untuk hiburan, dalam kehidupan seharian anda biasanya menggunakan muzik sebagai alat komunikasi, ekspresi dan adat budaya.

Selain daripada semua ini, kini anda boleh mendengar muzik dengan mudah dan percuma. Ini selaras dengan kebangkitan perkhidmatan muzik seperti penstriman, podcast sering ditemui di media sosial.

Walaupun sesetengah perkhidmatan ini berbayar atau premium, ada juga yang menyediakan muzik berkualiti secara percuma. Malah, sebahagian daripada mereka turut menyediakan ciri muat turun yang membolehkan pengguna memuat turun mendengar muzik di luar talian.

Nah, untuk pengguna iPhone, anda boleh memanfaatkan cara memuat turun lagu pada iPhone anda melalui Google melalui platform percuma berikut.

Bagaimana untuk memuat turun lagu pada iPhone melalui Google melalui pemuat turun tapak web

Anda tidak perlu memasang aplikasi tambahan kerana banyak cara untuk memuat turun lagu pada iPhone boleh dilakukan terus melalui laman web.

Muat turun lagu melalui MP3Juices

mp3juice

Tapak dengan koleksi lagu yang lengkap dan rupa yang ringkas ialah MP3Juice. Mempunyai reka bentuk laman web berwarna biru dan juga ruangan carian untuk mencari lagu yang diingini adalah kemuncak laman web ini.

Selain itu www.mp3juices.icu, mereka mempunyai sumber muat turun yang berbeza yang boleh dipratonton dahulu sebelum proses muat turun. Minat untuk digunakan www.mp3juices.icu? Berikut adalah langkah-langkahnya:

 • Langkah 1: Buka google chrome dan taip mp3juices.icu di ruangan carian atau anda juga boleh klik pada pautan di atas.
 • Langkah 2: Kemudian taip tajuk lagu atau nama penyanyi dalam medan carian yang tersedia di halaman utama laman web.
 • Langkah 3: Klik cari untuk menyemak imbas lagu. Tunggu beberapa minit sehingga lagu yang dikehendaki muncul.
 • Langkah 4: Selepas itu satu siri lagu akan muncul. Tetapi di sini terdapat banyak pilihan lagu dengan tajuk yang sama. Anda boleh memilih dengan mendengarnya dahulu.
 • Langkah 5: Untuk mendengarnya, klik pada lajur saya sedang bermain. Lagu akan muncul secara automatik bersama dengan nada. Anda boleh memainkan semua lagu pilihan dan mencari lagu yang sesuai.
 • Langkah 6: Setelah anda berjaya menemui lagu yang sesuai, anda boleh memuat turunnya dengan menekan butang muat turun di sebelah butang main tadi. Laman web ini akan memproses muat turun serta-merta.
 • Langkah 7: Jika kenyataan “Benarkan tapak ini memuat turun beberapa fail” muncul, klik benarkan. Lagu itu kemudiannya akan dimuat turun.
 • Langkah 8: Akhir sekali, anda boleh menyemaknya dengan mengetik butang tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan memilih pilihan muat turun. Ulang kaedah di atas jika ternyata lagu itu tidak dimuat turun.

Nota:

 • Jika anda menjumpai lagu pada saluran YouTube anda dan ingin memuat turunnya, tetapi tajuknya terlalu sukar untuk ditulis, maka anda boleh menyalin pautan kandungan YouTube dan memasukkannya dalam medan carian di bawah. mp3juices.icu. Lagu akan lebih mudah dicari jadi anda tidak perlu mencari dengan mendengarnya satu persatu.
 • Laman web ini tidak berbayar tetapi terdapat iklan di atasnya. Anda boleh menutup iklan dengan tidak membenarkan tapak web memberitahu anda. Caranya, apabila anda memasuki laman web tersebut akan ada kenyataan seperti “benarkan laman web ini memberi pemberitahuan” Anda boleh memilih blok untuk menghalang iklan.
Read More :   Harga God of War Martis Skin, memang terbukti!

Muat turun lagu ke iPhone melalui MP3 Paw

kaki mp3

Laman kedua ini tidak kurang menarik daripada jus MP3. Kerana di dalamnya juga terdapat banyak lagu yang boleh anda download secara percuma. Seperti namanya, MP3 Paw mencadangkan, laman web ini direka dengan warna merah jambu dan hiasan kuku kucing.

Menariknya, anda boleh menetapkan kekerapan saiz muzik dan juga tempoh setiap muzik. Cukup keren, bukan? Berikut ialah langkah-langkah untuk memuat turun lagu dengan MP3 Paw:

 • Langkah 1: Buka Google Chrome dan taip https://mp3paw.sbs/ dalam medan
 • Langkah 2: Anda akan dialihkan ke menu lobi tapak web. Pada halaman utama tapak terdapat cadangan untuk lagu-lagu popular. Cari lajur penulisan dan tulis tajuk lagu yang dikehendaki atau ia juga boleh menjadi pautan daripada video yang mengandungi muzik yang keren.
 • Langkah 3: Klik cari di bahagian bawah medan gubahan dan tunggu sebentar untuk senarai main muncul.
 • Langkah 4: Sebaik sahaja ia muncul, anda boleh memilih muat turun MP3 dalam pilihan dalam pemilihan lagu.
 • Langkah 5: Selepas itu, pilihan frekuensi, saiz dan kualiti lagu akan muncul. Pilih kekerapan dan kualiti seperti yang dikehendaki. Kemudian di bawah itu adalah tempoh lagu, anda boleh memilih tempoh lagu untuk dimainkan.
 • Langkah 6: Klik pada kekerapan dan kualiti yang diingini untuk mula memuat turun. Laman web kemudiannya akan memulakan proses muat turun secara automatik.
 • Langkah 7: Apabila ia selesai, anda boleh menyemak hasil muat turun pada tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan pilih pilihan muat turun. Dengar sekali lagi untuk memastikan lagu dibuat dengan betul.

Nota:

 • Apabila memilih kekerapan dan tempoh, lebih besar saiz fail, lebih baik kualiti lagu. Jika anda ingin mempunyai kualiti lagu yang baik, anda boleh memilih pilihan frekuensi yang lebih tinggi.

Muat turun lagu ke iPhone melalui Y2 Mate

y2 kawan

Laman web yang menawarkan kemudahan muat turun lagu tidak kalah dengan dua laman di atas. Selain menawarkan lagu yang sangat lengkap, ternyata laman tersebut www.y2mate.com terkenal sebagai tempat memuat turun video.

Laman web ini mempunyai reka bentuk yang ringkas dengan rona merah jambu bercampur putih, jadi ia tidak begitu mencolok, tetapi dari segi setting ia sangat selesa untuk dipandang. Cara memuat turun lagu di Y2 Mate juga agak mudah iaitu seperti berikut:

 • Langkah 1: Buka laman web y2mate.com dalam Google Chrome atau anda boleh klik pada pautan di atas.
 • Langkah 2: Jika anda menggunakan YouTube dahulu untuk menyalin pautan, kemudian masukkan sahaja pautan dalam ruangan tulis di halaman utama laman web ini.
 • Langkah 3: Selepas itu, untuk menyemak imbas lagu, klik pada ikon anak panah di sebelah kanan lajur penulisan.
 • Langkah 4: Tunggu lagu yang anda mahu muncul. Jika ada, anda boleh memilihnya dalam format audio atau MP3.
 • Langkah 5: Klik MP3 dalam pemilihan lagu, ia akan menunjukkan kekerapan saiz lagu dari rendah ke tinggi.
 • Langkah 6: Pilih kekerapan lagu yang dikehendaki dan klik muat turun.
 • Langkah 7: Biasanya iklan akan muncul pada tab seterusnya, untuk menyingkirkannya anda boleh menyeberangi tab yang mengandungi iklan ke bawah halaman.
 • Langkah 8: Pilihan muat turun kedua akan muncul, anda boleh klik muat turun MP3. Lagu akan dimasukkan secara automatik ke dalam fail yang dimuat turun. Untuk menyemak, klik tiga titik di atas dan cari pilihan muat turun. Pastikan fail dimuat turun supaya anda tidak perlu membuat semulanya.
Read More :   Utamakan membayar hutang atau memilih untuk menyimpan, yang mana betul?

Nota:

 • Untuk memudahkan mencari lagu, anda boleh melawati YouTube dahulu dan menyalin pautan untuk lagu tersebut. Ini hanya terpakai pada tajuk lagu asing, seperti lagu Korea atau Inggeris yang sukar untuk anda tulis.
 • Apabila menulis pautan itu sendiri, jangan tambahkan sebarang perkataan atau huruf ejaan lain. Kerana ia akan mengakibatkan pautan tidak berfungsi dan akibatnya lagu yang dimahukan asalnya tidak keluar.

Muat turun lagu ke iPhone melalui Bensound

bertaqwa

Bagi peminat lagu NCS (No Copyright Sound) atau lagu yang mempunyai hak cipta tetapi anda boleh menggunakannya untuk tujuan komersial seperti kandungan atau lain-lain, anda boleh melawati laman web ini.

Laman web ini merupakan penyedia lagu NCS dengan koleksi yang agak besar. Sebaik sahaja anda memasuki laman web utama, anda akan segera disambut dengan cadangan untuk lagu-lagu terkini.

Cara memuat turun sendiri adalah seperti berikut:

 • Langkah 1: Cari bensound.com pada halaman carian Google.
 • Langkah 2: Selepas itu anda akan dialihkan ke halaman laman web yang mengandungi cadangan lagu, uniknya lagu-lagu ini disusun dalam mini. Anda boleh mencari lagu dengan mengklik pada pilihan cari di sebelah kanan.
 • Langkah 3: Masukkan tajuk lagu dengan ejaan yang betul supaya hasilnya diketahui di laman web. Selepas itu, lagu NCS yang anda inginkan akan muncul, anda boleh memuat turunnya dengan menekan pilihan muat turun di bahagian bawah lagu tersebut.
 • Langkah 4: Selepas memilih pilihan muat turun, amaran akan muncul. Di mana terdapat dua pilihan iaitu premium dan percuma, pilih pilihan percuma supaya anda tidak perlu membayar untuk memuat turunnya.
 • Langkah 5: Selepas memilih pilihan tiada premium, anda boleh memuat turun dengan memilih pilihan muat turun untuk kali kedua.
 • Langkah 6: Tunggu beberapa minit sehingga mesej “Benarkan laman web ini memuat turun sesuatu” muncul, kemudian klik “Benarkan”. Ia akan memuat turun fail lagu secara automatik ke folder muat turun anda.
 • Langkah 7: Untuk menyemaknya, anda boleh mengetik pada tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan pilih pilihan muat turun. Jika lagu belum dimuat turun, anda boleh mengulangi kaedah di atas.
Read More :   Pautan Muat Turun Video Penuh Viral Trisha Kar Madhu 2022 (https://we.tl/t-c7nkgqxidm?src=dnl)

Nota:

 • Anda boleh mencari lagu dengan mudah dengan menapis jenis lagu. Caranya ialah dengan mencari pemilihan jenis lagu yang disenaraikan di atas daripada cadangan lagu. Klik pada kategori lagu dan lagu akan ditemui dengan mudah.
 • Apabila anda memilih pilihan premium dan bukan premium, anda hanya boleh memuat turun lagu dengan ciri bukan premium. Sementara itu, jika anda mendayakan ciri premium, anda juga boleh mendapatkan lesen lagu.

Apakah ciri premium?

Ciri premium ialah ciri di mana pengguna yang memilikinya akan dikecualikan daripada syarat yang dicadangkan oleh pemilik apl. Kerana pengguna telah membayar sejumlah wang untuk menggunakan aplikasi.

Apakah Muzik NCS?

Muzik NCS ialah muzik yang dihasilkan oleh beberapa penyanyi yang hak lagu dan asetnya telah dibeli oleh seseorang, jadi anda boleh menggunakannya secara percuma melalui aset mereka yang telah membelinya. Boleh dikatakan orang itu sanggup membeli aset supaya lagu penyanyi itu boleh diakses secara umum dan percuma.

Apakah kelebihan laman web y2mate

Laman web www.y2mate.com merupakan laman muat turun lagu yang popular kerana selain kebolehan memuat turun lagu, laman web ini juga mempunyai koleksi video YouTube dan sudah tentu anda boleh memuat turunnya.

Menariknya, jika anda menggunakan laman web ini, semuanya adalah percuma tanpa kos dan dengan hasil yang memuaskan.

Memandangkan ruang storan iPhone sangat besar, anda boleh menambah ratusan lagu kegemaran untuk memanjakan hari anda. Dengan lagu anda boleh mengurangkan tekanan dan juga menambah mood untuk aktiviti harian.

Selain daripada itu, pelbagai laman web di atas sangat mudah digunakan dalam proses memuat turun lagu yang anda mahukan. Kerana di dalamnya terdapat lagu-lagu rakyat tetapi juga lagu tentang kandungan.

Di samping itu, memilih kekerapan dan tempoh lagu boleh menjadi kelebihan anda berbanding tapak web lain. Ia dijamin bahawa anda tidak akan menyesal memuat turun lagu dari tapak. Selain mudah dan banyak pilihan, tentunya juga berkualiti. Sejauh manakah anda berminat untuk mencubanya?

Share