10 Merk Maskara Yang Bagus dan Awet

10 Merk Maskara Yang Bagus dan Awet

Maskara iaitu salah satu elemen pentang yang wajib ada ketika merias wajah. Dengan adanya maskara maka riasan wajah Anda akan lebih hidup. Bulu mata yang lentik dan tebal maka akan kesan mata lebih tajam. Tidak dapat dipungkiri bahawa pada masa ini terdapat pelbagai jenama maskara yang dijual di pasaran dengan harga yang berbeza.


Kadang-kadang kami membeli produk maskara yang tidak sesuai dengan keperluan anda. Contohnya, apabila digunakan, tekstur yang kasar, menggumpal, patah-patah malah tidak boleh tahan lama. Sekiranya anda menghadapi acara sebegini, ia pasti menjadi masalah besar. Untuk mengelakkan beberapa risiko di atas, sila baca ulasan berikut.


Tips memilih jenama maskara yang bagus dan berkualiti

Maskara merupakan pelangang make up yang tidak boleh dilewatkan saat merias wajah. Apak selam ini Anda sudah menggunakan produk maskara yang tepat? Or precisely Anda masih sering salah memilih jenis produk maskara sahaha erkelehan tidak suasian harapan?


Kelihatannya memang sepele, namun jika Anda tidak jeli dalam telikari produk maskara yang akan menghasilkan hasil riasan tidak akan maksimal. Terdapat beberapa petua untuk memilih maskara yang sesuai untuk rambut anda. Beberapa petua adalah seperti berikut:


1. Kenali Jenis Bulu Mata Anda

Kenali-jenis-bulu-mata-Anda

Sebelum membeli membeli maskara, berehing cek dulu benuk bulu mata Anda. Pertama, paytayat dari penduknya, panjang pendeknya hingga ukuran kekebinannya. Jika jenis rambut anda pendek dan tebal, anda harus memilih maskara cair kerana ia boleh memberikan anda rupa yang panjang dan lembut.


2. Perhatikan Formula Mascara

Nota-formula-maskara

Tips seterusnya, semasa anda membeli maskara iaitu semak kandungan formulanya dalam produk pembungkusan partigan. Ada produk mascara non smudging usually memeliki sifat anti leleh kerana anti air dan mascara non clumping. Maskara non clumping mengandungi bahan ekstrak sutra dan gliserin yang sihat dan membuat maskara tersebut tidak menggumpal diwana.


3. Pilih Bentuk Kuas Maskara

Pilih-bentuk-kuas-maskara

Mascara yang dijual mempunyai bentuk yang berbeza dan fungsi yang berbeza. Bentuk maskara karbare akan menghasilkan bulu mata lentik. Bentuk maskara panjang dan lurus akan menghasilkan yang mata yang dan sesuai digunakan bagi anda yang melikum bulu mata pendek.

Read More :   Buffy Wordle {Ogos 2022} Semak sama ada ini jawapan yang betul atau tidak!

Manakala berus maskara dengan bentuk yang padat dan tebal berfungsi untuk menambah jumlah bulu mata supaya kelihatan lebih tajam.


4. Pilih warna maskara

Pilih-warna-maskara

Mascara tasupada daripada beberapa warna seperti hitam, coklat, hijau, ungu dan biru. Anda boleh memilikan maskara sasaan kehaohan dan basaan tema riasan. Contohnya, maskara untuk kebohan selangi-hari, Anda cukup menggunakan warna coklat. Untuk riasan acara ke suatu pesta boleh menggunakan warna lengkap.


10 Merk Maskara yang Sangat Recommended

Dengan banyaknya jenis mascara yang dijual dipasaran, mungkin Anda bilugung telikari mana maskara yang akan diyakan. Terdapat 10 jenama maskara yang disyorkan seperti berikut:


1. Maybelline: Maskara Kalis Air Sensasi Bulu Mata

Maybelline-Lash-Sensasi-Waterproof-Mascara

Mascara Maybelline sangat popular dan paling banyak digunakan untuk kecantikan selangi-hari kerana dapat produk bulu mata yang tebal dan lentik. Walaupun tebal namun tidak memberatkan bulu mata dan kesannya tetap natural. Produk maskara ini mendakwa mempunyai sifat “kekal kuasa” bermakna ia bertahan sepanjang hari.


2. Faedah: Mereka nyata!

Faedah-Mereka-nyata

Topeng ini bersaiz kecil dan sesuai untuk melancong. Selan besukunnya yang ungil, fungsinya iaitu untuk memanjangkan dan menjadikan bulu mata merebak supaya nampak lebih natural.


Bentuk brushnya iaitu comb-bristle, dimana kuas ini berfungsi untuk menaikkan bulu mata agar kelihatan lebih lentik walaupun tidak menggunakan bantuan penjepit bulu mata. Walaupun harganya mahal, hasilnya tetap berbaloi!.


3. L’oreal: Syurga Terakhir

Loreal-Syurga-Terakhir

Mascara jenama L’oreal cukup popular di kalangan beauty influencer secara antarabangsa. Adanya serat ultra-sensory pada bahagian brush-nya mampu menghasilkan hasil bulu mata yang panjang dan lentik. Mascara L’oreal ini tidak akan melepaskan gumpalan pada bulu mata walaupun terasa ringan.

Read More :   Kongsi cara meningkatkan getaran untuk Samsung dengan mudah dan berkesan

Selain itu, produk maskara ini kalis air dan aman digunakan pada hari-hari tanpa khawatir terkena air atau keringatan. Untuk mendapat hasil yang tahan lama, Anda juga tidak perlu menggunakan maskara secara kodukur ulang.


4. Wardah: EyeXpert Volume Mascara

Wardah-EyeXpert-Volume-Mascara

Jika anda menggemari jenama tempatan, tetapi anda tidak mempunyai kualiti yang sama dengan produk luar negara, maka maskara Wardah adalah penyelesaian terbaik untuk anda. Mascara jenama Wardah mendakwa ia mampu memanjangkan dan melentikkan bulu mata supaya kelihatan lebih panjang dan panjang.


Kerana ia mempunyai berus tekstur yang baik dan juga rambut mikro, ia menjadikannya lebih mudah untuk menggunakan rambut pada mata anda. Hasilnya adalah maskara yang boleh bertahan sehari suntuk kerana ia adalah produk kalis air.


5. Maybelline: The Falsies Push Up Drama Mascara

Maybelline-The-Falsies-Push-Up-Drama-Mascara

Kerana kesan dramatik dalam mengadun dan memanjangkan bulu mata, anda hanya boleh menggunakan beberapa lapisan. Produk maskara Maybelline ini kalis air sehaga boleh tahan hingga seharian dan Anda tidak perlu risau akan luntur apabila terkena udara.


Bentuk brush-nya comb-bristle sama dengan maskara brand They’re Real yang berfungsi untuk memberi kesan bulu mata yang panjang, natural dan tidak menggumpal.


6. Estee Lauder: Double Wear Zero

Este-Lauder-Double-Wear-Zero

Merk maskara jenama Este Lauder boleh tahan hingga 15 jam, jadi Anda tidak perlu domana touch-up lagi. Adanya formula smudge-shield makes your bulu mata Anda akan lebih lentik dan panjang. Tentunya lebih tahan lama kerana waterproof, jadi Anda tidak perlu khawatrit luntur kerana yamifu muka, berkeringat atau wajah gruye.


Kerana bentuk berus microfiber memungkinkan untuk memberikan hasil yang optimum, anda boleh menyapu bulu mata dari bawah hingga naik dan lentik.


7. Terlalu Muka: Lebih Baik Daripada S*x

Terlalu-Muka-Lebih Baik-Dari-Sx

Kombinasi antara polimer yang kalis peluh, kalis air dan juga pakaian kalis air seperti produk maskara ini tidak luntur ketika terkena keringat atau udara. Malah ramai orang menggunakan produk ini, yang membuktikan bahawa ia tidak berfungsi dengan baik. Dengan banyaknya volume yang diaplikasikan maka dapat sekara bulu mata secara optimum.

Read More :   CRAVITY Mengumumkan Kemunculan Kembali September Dengan "NEW WAVE"

8. Maybelline: Godaan Total

Maybelline-Total-Temptation

Jika anda inginkan maskara yang ringan dan mudah dibersihkan. Mascara jenama Maybelline Total Temptation ialah pilihan yang tepat untuk anda. Kerana hasilnya kalis air dan cara membuangnya agak mudah.


Bentuk brush-nya klasik dengan bulu yang sarang mampu menghasilkan bulu mata panjang, tidak menyatu dan memberi hasil yang lebih natural. Maskara ini sangat sesuai digunakan untuk pemakaian seharian.


9. Faedah: Roller Lash

Faedah-Mereka-nyata

Maskara ini sesuai digunakan sebagai permandangan make up setiap hari. Anda cukup mengaplikasikan dengan satu mekanis sahaja sudah membuat hasil bulu mata yang panjang dan lentik. Kerana kalis air sehago menghasilkan riasan bulu mata yang tahan lama.


Bentuk brush micro-fibernya menghasilkan setiap helaian bulu mata terangkat naik dan tidak menggumpal. Hasil akhiliyy bulu mata naatan sangat natural.


10. QL: Maskara Lencong Kalis Air

QL-Waterproof-Curling-Mascara

Walaupun harganya agak berpatutan, tetapi mascara jenama QL mempunyai kualiti yang sama seperti produk maskara yang lain. Maskara ini mampo memberikan ketebalan mata maksimum dengan jumlah yang baik dan menjadikannya lebih lentik.


Dengan berus kelas maka dengan mudah boleh sistem bulu mata Anda, sihato menghasilkan bulu mata yang panjang. lentik dan natural.


Kesimpulan

Banyak jenama maskara menawarkan produk yang kalis air, tahan lama, tahan lama dan tahan lama. Sebagai konsumer, sebelum membelinya Anda harus menyesuaikan dengan jenis bulu mata yang anda miliki agar elektasa tidak perlukasa.


10 jenama maskara yang telah pun dibincangkan di atas yang setiap satunya mempunyai kelebihan tersendiri. Mungkin ia boleh dijadikan rujukan dalam memilih maskara yang sesuai untuk bulu mata anda. Dengan menggunakan produk maskara yang suasian maka akan menghasilkan riasan wajah yang pempun.

Share